Home > Πρώτο Θέμα > Το 1ο Γυμνάσιο Δράμας βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards 2019

Το 1ο Γυμνάσιο Δράμας βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards 2019

Το 1ο Γυμνάσιο Δράμας

βραβεύτηκε στα Education

Leaders Awards 2019

Στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Τιμητικό Βραβείο στον δάσκαλο δραμινής καταγωγής, κ. Άγγελο Πατσιά

 

Οι δράσεις για τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργική γραφή, που υλοποιεί η φιλόλογος κα. Ευαγγελία Ριτζαλέου με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Δράμας, βραβεύτηκαν ως Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία στα Education Leaders Awards 2019, ανάμεσα σε πολλές αξιόλογες δράσεις δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Το βραβείο απένειμε ο τ. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Με περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τα Education Leaders Awards 2019.

Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων για 4η συνεχόμενη χρονιά. Στην Κριτική Επιτροπή μετείχαν Καθηγητές Πανεπιστημίου, Σχολικοί Σύμβουλοι και άλλα σημαντικά μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, και πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις αλλαγές που φέρνει ο 21ος αιώνας (όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση) οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα. «Για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία. Κι αυτό που θέλουμε είναι να επιβραβεύσουμε τους εκπαιδευτικούς που καινοτομούν, και να τους κάνουμε πρότυπα, γιατί έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία».

Η κα. Ευαγγελία Ριτζαλέου, υπεύθυνη φιλόλογος των δράσεων, σε δήλωσή της αναφέρει: «Στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας, κάθε χρόνο, υλοποιούμε δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και την προώθηση της δημιουργικής γραφής. Διαβάζουμε λογοτεχνικά βιβλία, ασκούμαστε στη δημιουργική γραφή. Συνεργαστήκαμε με πολλούς Λογοτέχνες, τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, και τους συγγραφείς: Μάνο Κοντολέων, Ελένη Κατσαμά, Αγγελική Δαρλάση, Γιάννη Σκαραγκά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

BRABEYSH 1o (2)

Η επιβράβευση και η ανάδειξη των προσπαθειών των εκπαιδευτικών δίνουν ώθηση σε όλα τα μέλη της σχολικής Κοινότητας. Το βραβείο αυτό το αφιερώνω στην οικογένειά μου για την αγάπη και τη στήριξη. Το αφιερώνω, επίσης, στους μαθητές και στις μαθήτριές στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας που αγαπούν το λογοτεχνικό βιβλίο και τη δημιουργική γραφή, αν και οι αντιξοότητες είναι πολλές, με δυνατούς, αλλά όχι ανίκητους πάντα, ανταγωνιστές το διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τις Εκδόσεις Πατάκη και τον κ. Δικαίο Χατζηπλή, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και τον Ιανό Θεσσαλονίκης για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κ. Αντώνη Παπαδόπουλο, για τη συνεργασία, τον Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Κωνσταντίνο Τερζάκη, που είναι πάντα δίπλα μας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου και την οικογένεια του κ. Χρήστου Γκένου για τη συνεχή βοήθεια».

Η τελετή απονομής ξεκίνησε με τα Τιμητικά Βραβεία, σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο πεδίο της εκπαίδευσης με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, βραβείο δόθηκε στους: Ελένη Αντωνιάδου, επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες, μέλος επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA. Έχει αναγνωριστεί στις 100 πιο σημαντικές γυναίκες από το BBC 100Women.

Διάνα Βουτυράκου, συνιδρύτρια της ΜΚΟ Unique Minds. Ασχολείται με τη ρομποτική χειρουργική και πραγματοποιεί έρευνα στο TU Darmstadt της Γερμανίας με θέμα τη «Μείωση σφαλμάτων στη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις».

Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας έχει κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία.

Άγγελο Πατσιά, τον δάσκαλο από τη Δράμα, που έγινε γνωστός από το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά, δημιουργώντας ένα σχολείο που άλλαξε την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου.