Home > Πρώτο Θέμα > Στο πρόγραμμα επιδόματος επανασύνδεσης του ρεύματος συμμετέχει ο Δήμος Δράμας

Στο πρόγραμμα επιδόματος επανασύνδεσης του ρεύματος συμμετέχει ο Δήμος Δράμας

Στο πρόγραμμα επιδόματος

επανασύνδεσης του ρεύματος

συμμετέχει ο Δήμος Δράμας

  • Το επιδοματικό βοήθημα χορηγείται από τη ΔΕΔΔΗΕ προς όσους έχουν κομμένο ρεύμα
  • Ισχύει για όσους έχει γίνει διακοπή ρεύματος πριν από τις 15 Φεβρουαρίου 2018

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ πρόγραμμα επανασύνδεσης ρεύματος, το ειδικό βοηθητικό επίδομα που παρέχει η ΔΕΔΔΗΕ σε οικογένειες που έχουν κομμένο ρεύμα, συμμετέχει και ο Δήμος Δράμας. Μετά το Δήμο Δοξάτου, που παρουσιάσαμε ήδη από την περασμένη εβδομάδα, χθες το πρωί, ο δήμαρχος Δράμας ανακοίνωσε κι αυτός τη συμμετοχή του στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ο κ. Μαμσάκος, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί, εξήγησαν ότι από την Παρασκευή, ο δήμαρχος υπέγραψε το έγγραφο για την σύσταση ειδικής τριμελούς επιτροπής, η οποία θα εξετάζει τις προϋποθέσεις των αιτούντων, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα χορήγησης ειδικούς επιδόματος για την επανασύνδεση του ρεύματος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαμσάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «στοχεύσαμε στην υλοποίηση ενός προγράμματος, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και αντικειμενικά κριτήρια, που θα εξετάζει και θα αξιολογεί την πραγματική οικονομική κατάσταση των αιτούντων, προκειμένου να δοθεί αυτό το ειδικό βοήθημα».

DEH KTHRIO DRAMAS

Στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος κ. Μωυσιάδης, ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι συνδημότες μας, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2521351435 για περισσότερες πληροφορίες. Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται στο γραφείο 435 (κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Δράμας) και θα είναι με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα αφορούν την πρώτη κατοικία του ιδιώτη. Προϋπόθεση είναι ότι, το ρεύμα πρέπει να έχει κοπεί πριν από 15 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος κ. Μωυσιάδης, οφειλές που είναι μέχρι 6.000 ευρώ θα πληρώνονται εφάπαξ, από 6.000 έως 9.000 ευρώ θα πληρώνεται το 75%, από 9.000 έως 12.000 ευρώ θα πληρώνεται το 50% και από 12.000 ευρώ και πάνω το 30%.

Σε ερώτηση του «Πρωινού Τύπου» αν υπάρχουν στοιχεία για το πόσα άτομα είναι περίπου στο Δήμο Δράμας που μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο αυτό, ο κ. Μωυσιάδης απάντησε ότι αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα έχει η ΔΕΗ, «καθώς ουσιαστικά αυτοί είναι που κόβουν το ρεύμα», συμπληρώνοντας: «Σε ερώτηση που κάναμε δεν τα έχουν ούτε και οι ίδιοι». Όπως είπε όμως ο κ. Μωυσιάδης, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το αρχικό νούμερο είναι 12 άτομα ή οικογένειες.

Εξηγώντας επίσης σε ανάλογη ερώτηση του «Π.Τ.», ότι είναι μεγάλο το διάστημα της διακοπής ρεύματος πριν από τις 15 Φεβρουαρίου, είπε ότι το μέτρο δεν ισχύει για όσους έχει κοπεί το ρεύμα τους μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2018, ενώ δεν ισχύει και γι’ αυτούς που έχουν ειδοποιηθεί από τη ΔΕΗ ότι χρωστούν και καλούνται να τακτοποιήσουν το λογαριασμό τους ή θα τους κοπεί το ρεύμα: «Δεν υπάρχει σκέψη, ότι χρωστάω 4.000 ευρώ στη ΔΕΗ και τώρα που βγήκε αυτή η απόφαση, μπορώ να μην τα πληρώσω, και ας πληρωθεί από το επίδομα».

Σε ερώτηση για το ζήτημα ότι το μέτρο ισχύει για την πρώτη ή κύρια κατοικία, και τι πρόκειται να γίνει σε όσους κατοικούν σε ενοικιαζόμενο σπίτι ή δεν έχουν δική τους κατοικία, ο κ. Μωυσιάδης είπε ότι, «γι’ αυτούς θα γίνει εξειδικευμένος έλεγχος, να δούμε αν αυτός που ενοικιάζει σε ποιανού όνομα είναι και ανάλογα θα ενταχθεί ή όχι».

Επίσης, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα, για το μέχρι πότε ισχύουν οι αιτήσεις. Όπως τόνισε μάλιστα, «ρωτήσαμε στο Υπουργείο και μας είπαν ότι δεν τίθεται θέμα χρόνου, αλλά θέμα διάθεσης των κονδυλίων, καθώς αυτά είναι συγκεκριμένα ποσά. Έτσι, όσο πιο νωρίς μπουν οι Δήμοι και οι αιτούντες και γίνει η κατανομή, τόσο μεγαλύτερα ποσά θα πάρουν. Ειδάλλως, όσο υπάρχει καθυστέρηση, τα ποσά θα λιγοστεύουν».