Home > Αθλητικά > Παγκορασίδες «Γαία» Δράμας Στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας Ο πρόεδρος της Γαία και ο προπονητής της ομάδας μιλούν στον «Π.Τ.»

Παγκορασίδες «Γαία» Δράμας Στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας Ο πρόεδρος της Γαία και ο προπονητής της ομάδας μιλούν στον «Π.Τ.»

Παγκορασίδες «Γαία» Δράμας

Στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Γαία και ο προπονητής της ομάδας μιλούν στον «Π.Τ.»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Οι 8 καλύτερες ομάδες Παγκορασίδων του βόλεϊ συναντήθηκαν στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, με τη συμμετοχή της δραμινής ομάδας «Γαία». Η «Γαία» Δράμας συμμετείχε στον 1ο όμιλο, όπου διεκδικούσε την πρώτη θέση, η οποία θα την οδηγούσε στο final 4 με τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες  της Ελλάδος. Η ομάδα της Δράμας είχε να αντιμετωπίσει τον Φιλαθλητικό Λάρισας που ήταν ο πρωταθλητής Κεντρικής Ελλάδας, τους Πάνθηρες Κοζάνης, και την πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης «Ναύαρχος Βότσης». Τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης δίνοντας ταυτοχρόνως αβαντάζ στην ομάδα της Λάρισας λόγω έδρας.

FB_IMG_1530356010852

Στην 1η αγωνιστική η ομάδα της Γαία Δράμας κέρδισε τους Πάνθηρες Κοζάνης με 3-0 σετ (21-25, 22-25, 23-25) παίζοντας εντυπωσιακό βόλεϊ. Την δεύτερη μέρα η ομάδα της Δράμας κέρδισε τον πρωταθλητή Θεσσαλονίκης, «Ναύαρχος Βότσης» με 3-0 σετ (25-22, 25-22 26-24).

Στην τελευταία αγωνιστική η ομάδα της Δράμας με την ομάδα της Λάρισας διεκδικούσαν την πρώτη θέση και την είσοδο στο final 4. Εκεί κάποιες λεπτομέρειες, όπως μας εξηγεί ο προπονητής Χρήστος Κυριακίδης, κάνανε την διαφορά και η ομάδα της Λάρισας πήρε το εισιτήριο με 3-1 σετ και προκρίθηκε στο final 4. H τελική βαθμολογία:

  1. Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 8β.
  2. Γαία Δράμας 6β.
  3. Ναύαρχος Βότσης 4β.
  4. ΦΣ Πάνθηρες Κοζάνης 0β.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα κορίτσια που κατάφεραν να βγουν πρωταθλήτριες στην περιφέρεια ΑΜΘ και να φτάσουν στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος. Αναλυτικά η αποστολή αποτελούνταν από τις: Aμβροσιάδου Αντωνία, Παλλικάρη Άννα, Σκευα Κυριακή, Xιντζίδου Έλενη, Kεραμιτσοπούλο Σίσσυ, Πασχάλη Γεωργία, Σταυρινάκη Ευαγγελία, Mελενικιώτου Εύη , Γεωργιάδου Δέσποινα, Ηλιού Γεωργία, Δετσιου Μαρία, Bατιτση Δέσποινα, Tουτουνη Mυρτώ, με προπονητές τους Χρήστο Κυριαζίδη και Δημήτρη Αβερκιάδη.

32214711_825688910953459_5610066727049101312_n

Από αριστερά διακρίνονται ο πρόεδρος Α. Κάππας μαζί με τους προπονητές Δ. Αβερκιάδη και Χ. Κυριαζίδη.

Α. Κάππας: «Για εμάς ήταν μία άκρως

ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη χρονιά»

Μετά την νέα μεγάλη επιτυχία ο Πρόεδρος της ομάδας, Αθανάσιος Κάππας σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.» τόνισε: «Με αυτή τη σπουδαία εμφάνιση ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Συλλόγου μας. Μια χρονιά άκρως ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη παίρνοντας  2 πρωταθλήματα στην περιφέρειά μας, με της Παγκορασίδες και Κορασίδες και προχωρώντας στους 16 της Ελλάδος κατακτήσαμε την 6η και 11η θέση αντιστοίχως. Μια χρονιά γεμάτη εντάσεις και χαρές, νίκες και ήττες σπουδαίες εμφανίσεις και τραυματισμούς, γέλια και κλάματα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με την τιτάνια προσπάθεια που έκαναν, τους προπονητές  μας Χρήστο Κυριαζιδη και Αβερκιάδη Δημήτρη  για την σοβαρότητα,  αγωνιστικότητα και ποιότητα τους,  αλλά και τους γονείς – Διοίκηση, που στηρίζουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί».

Ο Αθλητικός Σύλλογος Βόλεϊ «ΓΑΙΑ» Δράμας, αποτελεί έναν αθλητικό σύλλογο που έχει εντυπωσιάσει για τις διακρίσεις που φέρνουν τα τμήματά του, τόσο στη Δράμα, όσο και εκτός Νομού. Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι λειτουργεί τα τελευταία μόνο δύο χρόνια, τότε οι επιτυχίες του αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία πολύ δεμένη αθλητική οικογένεια με πάθος για το βόλεϊ.

Χ. Κυριαζίδης: «Όλοι κατάλαβαν ότι κάτι γίνεται πλέον στη Δράμα»

Ο Π.Τ. μίλησε με έναν από τους δύο προπονητές που βρίσκονται πίσω από τις επιτυχίες της «Γαία», Χρήστο Κυριαζίδη.

κ. Κυριαζίδη πόσο εύκολο ήταν να φτάσετε τόσο ψηλά, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του βόλεϊ;

Αυτή η ομάδα ιδρύθηκε πριν από δυο χρόνια με την ονομασία «Α.Σ. ΓΑΙΑ Δράμας». Είναι η συνέχεια του «ΕΡΜΗ Δράμας». Δεν βρήκαμε μια κατάσταση ανθηρή, ήταν μια κατάσταση διάλυσης όπου μέσα από εκεί αναγεννήσαμε ένα Σύλλογο πολύ καλά οργανωμένο. Συνεχώς αναπτυσσόμαστε, οπότε αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι μιας ημέρας, αλλά αποτέλεσμα δυο ετών.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο κερδίσαμε το τοπικό πρωτάθλημα των Παγκορασίδων. Δεν υπήρχε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είχαμε παίξει σε ένα άτυπο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκορασίδων, στη Λάρισα. Είχαμε ενθαρρυντικά στοιχεία, αλλά δεν είχαμε τόσο καλά αποτελέσματα.

Φέτος, ήμασταν ακόμα πιο ώριμοι, όπου και πάλι κερδίσαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Περιφερειακό Πρωτάθλημα, (Περιφερειακό είναι το πρωτάθλημα που περιλαμβάνει τις περιοχές από Ορεστιάδα μέχρι και Σέρρες). Είπαμε λοιπόν, ότι είμαστε περισσότερο ώριμοι ώστε να μπούμε δυνατά και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Αυτή τη φορά, υπήρχε οργανωμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παίξαμε στην ημιτελική φάση το περασμένο τριήμερο. Οι ομάδες ήταν εξαιρετικές. Πριν πάμε όμως σε αυτό το Πρωτάθλημα ετοιμαστήκαμε όσο γινόταν καλύτερα. Πρώτα από όλα πρέπει να πω, πως έχουμε πολύ καλή πρώτη ύλη, έχουμε πάρα πολύ καλές αθλήτριες. Έπειτα, ο Σύλλογος οργανώθηκε από γονείς, με μία διοίκηση πάρα πολύ ενεργή και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό τον Σύλλογο.

Παίξαμε πολλά παιχνίδια με ομάδες υψηλότερου επιπέδου, κυρίως από την Θεσσαλονίκη, οπότε ήμασταν έτοιμοι για να πετύχουμε μια καλή διάκριση.

Δεν καταφέραμε να μπούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, του final 4, κάτι που θέλαμε πάρα πολύ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάναμε δυο νίκες πάρα πολύ καλές, σημειώνοντας 3-0, με την πρωταθλήτρια Δυτικής Μακεδονίας, την Κοζάνη και 3-0 με την πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης. Για να βγεις πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης σημαίνει ότι είσαι πάρα πολύ καλή ομάδα. Τους κερδίσαμε 3-0 με εξαιρετικό παιχνίδι. Όλοι κατάλαβαν ότι κάτι γίνεται πλέον στη Δράμα· ότι υπάρχει μια καλή ομάδα.

FB_IMG_1530429230777

Την τρίτη ημέρα, χρειάστηκε να «δουλέψουμε» την ψυχολογία των παιδιών, γιατί μην ξεχνάμε ότι οι αθλήτριές μας είναι παιδιά Γ’ Γυμνασίου, σε μια ηλικία που δεν είναι εύκολο πάντα να διαχειρίζεσαι το άγχος και την κρισιμότητα των παιχνιδιών. Ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδια εκτός έδρας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Δυστυχώς πήγαμε φοβισμένοι, αλλά ήρθε και έδεσε πάνω στον φόβο μας η όχι και τόσο καλή διοργάνωση με fairplay όπως θα έπρεπε να είναι. Επίσης, δεν μπορείς να διοργανώνεις ένας πρωτάθλημα και να έχεις διαιτητές από εκεί. Ο δεύτερος διαιτητής ήταν μια κοπέλα από την Λάρισα. Η κατάσταση ήταν οικτρή. Οι λεπτομέρειες πλέον κάνουν τη διαφορά. Εκεί χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Φύγαμε πολύ χαρούμενοι όμως γιατί φτάσαμε την ομάδα σε αυτό το υψηλό επίπεδο και πάρα πολύ στεναχωρημένοι διότι θα μπορέσαμε να είμαστε στους τέσσερις την άλλη εβδομάδα.

Άρα ο στόχος της ομάδας για του χρόνου είναι ακόμα πιο υψηλός;

Αρχικά σαν ομάδα, γιατί αυτό είναι πολύ φυσικό στις ομάδες, βλέπουμε ότι πολλοί ανεβαίνουν κατηγορίες και διαλύονται, σε όλα τα αθλήματα. Είναι πολύ σημαντική η διοικητική οργάνωση της ομάδας. Εμείς έχουμε προς το παρόν το μυαλό στο κεφάλι και κάνουμε όσα μπορούμε να κάνουμε, μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα.

Σε ότι αφορά στο μέλλον, έτσι και αλλιώς υπάρχει γιατί η βάση της ομάδας μας είναι μικρά παιδιά. Η δύναμή μας είναι η ηλικία 2002-2003, και επέκταση 2004. Η ομάδα θα έχει μέλλον μέχρι την Β’ και Γ’ Λυκείου, που θα μένουν τα παιδιά στη Δράμα. Σύμφωνα με τα κύπελλα και τις διακρίσεις της ομάδας μας, οφείλουμε την επόμενη χρονιά αυτή η ομάδα να κάνει  – και σίγουρα την μεθεπόμενη – μια μεγάλη διάκριση και στο επίπεδο των Κορασίδων πλέον.

Τα επίπεδα είναι Παγκορασίδων, Κορασίδων και Νεανίδων. Οφείλουμε να κάνουμε μια διάκριση. Το οφείλουμε γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, το μυαλό των παιδιών, οι γονείς, οι προπονητές, η διοίκηση.

Υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα και αυτό βγαίνει στον κόσμο. Πόσο εύκολο είναι να κρατηθεί το κλίμα αυτό;

Είναι ο μοναδικός τρόπος λειτουργίας. Όλες οι ομάδες σε όλα τα αθλήματα λειτουργούν μέσα από τις ακαδημίες τους. Ακαδημία, σ’ ένα άθλημα, δε σημαίνει, ότι πηγαίνουμε τα παιδιά μας εκεί, πληρώνοντας ένα αντίτιμο 20-30 ευρώ και από εκεί και πέρα δεν μας νοιάζει τι γίνεται.

Εμείς θέλουμε μέσα από τις ακαδημίες, το άθλημα να λειτουργήσει στην εξέλιξη του παιδιού, στο άθλημα που αγαπάει, αλλά παράλληλα μέσα από την ομαδικότητα να μαθαίνει το «ευ αγωνίζεσθαι». Θέλουμε το παιδί να μαθαίνει πως λειτουργεί μια ομάδα. Διότι έχει πολλά να κερδίσει μέσα από τον αθλητισμό. Το παν δεν είναι να αθλούνται για την υγεία τους και την σωματική τους κατάσταση, αλλά να μάθουν τη χαρά, την πειθαρχία, την συνεργασία της ομάδας, του όλοι μαζί.

Η «Γαία» έχει την τύχη να έχει μία δυνατή διοίκηση, η οποία απαρτίζεται από γονείς των αθλητριών μας. Σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία μας (προπονητών), ο σύλλογος φέρνει τα καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.

Να μην λέμε μεγάλες κουβέντες, γιατί πολλοί ξεκινάνε καλά και στο τέλος διαλύονται.

Τέτοιες επιτυχίες πιστεύετε ότι φέρνουν τον κόσμο κοντά στην ομάδα;

Πριν από δυο χρόνια, όταν λειτουργήσαμε τον Σύλλογο ακόμα και ο Δήμος Δράμας και άλλοι Σύλλογοι, μας ρωτούσαν «ποιοι είστε εσείς που θέλετε και ώρες στα Κλειστά Γυμναστήρια;», «δεν υπάρχετε εσείς, δεν έχετε παιδιά». Πλέον μας έμαθαν και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ότι υπάρχει ένας Σύλλογος εδώ, λειτουργεί καλά και έχει επιτυχίες.

Πόσο εύκολο είναι να κρατήσετε τα κορίτσια σε καλό επίπεδο για μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση;

Πλέον είναι τόσο καλή η παρέα των παιδιών μεταξύ τους που τους λείπει. Αυτό τον ένα μήνα που θα απέχουν από το γήπεδο, θα τους λείψει πολύ αυτή η κατάσταση, γιατί έχουμε δεθεί, έχουμε γίνει παρέα, που θέλει ο ένας να είναι κοντά στον άλλο.

Οι δυσκολίες υπάρχουν όμως νομίζω ότι ο αθλητισμός τους δίνει ζωή. Είναι καλό να οδηγήσουν όλοι οι γονείς τα παιδιά τους σε μια αθλητική δραστηριότητα, σε ένα οποιοδήποτε άθλημα που να αρέσει στο παιδί τους.

Δυστυχώς, θα ήταν καλύτερα να μην υπάρχουν ακαδημίες και να υπάρχουν σύλλογοι, οι οποίοι λειτουργούν χωρίς να αναγκάζεται ο γονιός να πληρώνει έστω και αυτά τα λίγα χρήματα, αλλά δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα.

Κλείνοντας την κουβέντα μας κ. Κυριαζίδη, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Θα ήθελα να πω πως στη «Γαία» είμαστε καλά οργανωμένοι, και αν θέλουν οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να εντάξουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες μας.