Ένας Δραμινός από το 3ο ΓΕΛ Δράμας
στην Σχολή Ικάρων Ιπταμένων
6ος Πανελλαδικά στη σειρά με 18.075 μόρια ο Κων/νο Νέδιος
Του Θανάση Πολυμένη
ΕΚΤΟΣ ΣΤΗ σειρά πανελλαδικά, με 18.075 μόρια, πέρασε στη Σχολή Ικάρων Ιπταμένων, ο Δραμινός μαθητής του 3ου ΓΕΛ, Κωνσταντίνος Νέδιος, την ώρα που οι βάσεις της Σχολής Ικάρων ήταν στα 17.400 μόρια.
Όπως λέει μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο Κων/νος Νέδιος, η Σχολή Ικάρων Ιπταμένων ήταν η πρώτη του επιλογή, ενώ ως δεύτερη είχε δηλώσει πάλι στην Ικάρων αλλά στην ΣΜΑ, τη Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών.
Όπως μας λέει ο ίδιος, αισθάνεται ήδη «ανακουφισμένος» και «δικαιωμένος», που τελικά τα κατάφερε. «Είναι ένα όνειρο μακρινό που έχουμε πολλοί από παιδιά. Και βέβαια, όσο πλησίαζε ο καιρός, το έβλεπα τελικά ως μια καλή επιλογή. Ήμουν ανάμεσα στο να πάω στο Πολυτεχνείο Χημικών Μηχανικών γιατί μου αρέσουν οι θετικές επιστήμες και η Χημεία, αλλά τελικά με κέρδισε η Πολεμική Αεροπορία».
Στην ερώτηση για το τι ήταν εκείνο το ιδιαίτερο που τον ώθησε προς την Σχολή Ικάρων, μας λέει ότι του αρέσει η ταχύτητα και η αδρεναλίνη: «Έβλεπα τα υπερηχητικά αεροπλάνα να σπάνε το φράγμα του ήχου και μου άρεσε αυτό και άλλα πολλά».
Συμφωνεί ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο επάγγελμα, όμως όπως λέει, «το έχω σκεφτεί, είναι αλήθεια. Έχω ακούσει και συνεντεύξεις από έμπειρους πιλότους, που λένε ότι όταν πετάνε δεν σκέφτονται τίποτα άλλο, αφοσιώνονται σ’ αυτό. Θα βοηθήσει ο Θεός και θα πάνε όλα καλά ελπίζω».
Σε κάποιο σημείο μάλιστα αναφέρει και το προχθεσινό περιστατικό με την πτώση ενός εκπαιδευτικού αεροπλάνου, όμως όπως τονίζει «στατιστικά τα αυτοκίνητα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα!»
Στην ερώτηση πώς το αντιμετώπισε η οικογένειά του, λέει: «Η μητέρα μου, αν και γενικότερα αγχώνεται, εντούτοις δεν με εμπόδισε στην επιλογή μου. Ο πατέρας μου χάρηκε γιατί του αρέσει και η γιαγιά μου αγχώθηκε πάρα πολύ, γιατί φοβήθηκε περισσότερο απ’ όλους. Όμως κανένας δεν με απέτρεψε να μην το επιλέξω».
Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, να μην πετάξει μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις στην Σχολή Ικάρων. Για το ενδεχόμενο αυτό, επισημαίνει ότι «όσοι περνούν στη Σχολή δεν σημαίνει ότι θα πετάξουν και με τα μαχητικά. Ναι, το έχω σκεφτεί. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορέσω να πετάξω τελικά, θα δω πως είναι η ζωή εκεί και ίσως να επιλέξω την Πολιτική Αεροπορία στη συνέχεια. Και θα σκεφτώ τις επιλογές μου στη συνέχεια. Μπορείς ακόμα να το έχεις και ως χόμπι και όχι απαραίτητα ως εργασιακή επιλογή».
Όσον αφορά τον τρόπο που διάβαζε και τον ελεύθερο χρόνο του, σημειώνει: «Για να πω την αλήθεια, δεν διάβασα μόνο στην τρίτη Λυκείου. Διάβαζα καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων, οπότε δεν μπορώ να πω ότι θυσίασα πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι είχα καλές βάσεις. Και αν έχεις καλές βάσεις, διαβάζεις καλύτερα και μαθαίνεις πιο εύκολα. Τελειώνεις πιο γρήγορα τις ασκήσεις σου και έχεις και κάποιο ελεύθερο χρόνο».