Πρεμιέρα των προφεστιβαλικών
εκδηλώσεων με την Κινηματογραφική
Λέσχη Δράμας
Πρεμιέρα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων έκανε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου, με μια βραδιά αφιερωμένη στην Κινηματογραφική Λέσχη Δράμας.
Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στην μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας παρουσία παλαιών μελών της Κινηματογραφικής Λέσχης και φίλων του Κινηματογράφου.
Στόχος της εκδήλωσης, το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας και διαλόγου με τους ανθρώπους της Κινηματογραφικής Λέσχης, για την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής του Φεστιβάλ, μέσα από μνήμες και μαρτυρίες.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι κ.κ. Κώστα Κυριαζής Κηπουρός, Παναγιώτης Ηλιάδης, Γιάννης Ματσίνης, και Ραδής Βεζιρτόγλου, τους οποίους ο Δήμαρχος χάρισε από ένα βιβλίο να έχουν ιδία γνώμη των όσων έχουν ήδη καταγραφή.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Ανέστης Τερζής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σημαντική συμβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας στην ίδρυση και εξέλιξη του θεσμού, που σήμερα χαίρει Παγκοσμίου αναγνώρισης και συγκαταλέγεται στα καλύτερα Φεστιβάλ όλου του κόσμου.
Το κάλεσμα των ανθρώπων της Κινηματογραφικής Λέσχης, οι οποίοι και υπήρξαν πρωτοπόροι της ίδρυσης του Φεστιβάλ της Δράμας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρους του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Τερζή προκειμένου να ανοίξει μια συζήτηση με τους ανθρώπους της τότε Κινηματογραφικής Λέσχης, για τα πρώτα χρόνια του Φεστιβάλ. Η κίνηση αυτή έγινε φέτος, αφού το Φεστιβάλ έχει ήδη στα χέρια του ένα πόνημα, μια αξιόλογη πρώτη καταγραφή για μια περίοδο η οποία είχε «σιγήσει» για περίπου τρεις δεκαετίες.
Το 2017 ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας είχε προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου της κα. Ρένας Τριανταφυλλίδου, με τίτλο: «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 1978-1987. Ο ρόλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας στην ίδρυση και εξέλιξη του θεσμού»
Όπως επισήμανε και ο κ. Αν. Τερζής, το βιβλίο αυτό συμπλήρωσε το πάζλ της ιστορικής διαδρομής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, και αποτελεί μια γραπτή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές, αλλά και κάθε μελετητή της ιστορίας του θεσμού και της αγαπημένης μας Δράμας.
Στη συνέχεια της πολύ ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής συνάντησης το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ο οποίος χαρακτήρισε ως «ισχυρό συμβολισμό» το γεγονός ότι το 41ο Φεστιβάλ ξεκινά τις εκδηλώσεις του συναντώντας τους ανθρώπους της Κινηματογραφικής Λέσχης, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να ανοίξει νέους ιστορικούς ορίζοντες, για τον Παγκοσμίου φήμης πλέον θεσμό.
Ο κ. Χριστόδους Μαμσάκος ευχαρίστησε τη συγγραφέα για την άοκνη και μεθοδική προσπάθειας της και κάλεσε τους «λάτρεις» της 7ης Τέχνης όπως συμβάλουν, με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, στην εμπλουτισμό του υλικού αυτού.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο άλμα της Δημοτικής Αρχής το οποίο και θα περάσει σε άλλη εποχή το Φεστιβάλ της Δράμας. Πρόκειται για τη Ίδρυση και Λειτουργία στην πόλη της Δράμας, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Σχολής Κινηματογράφου.
Η κα. Τριανταφυλλίδου λαμβάνοντας το λόγο αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκο και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Ανέστη Τερζή γιατί στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας της αυτής, αναφέρθηκε στο πως γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του βιβλίου, για το οποίο δήλωσε πολύ υπερήφανη.