Στις 24 και 25 Νοεμβρίου
Στη Θάσο θα παρουσιάσει την παράσταση
«Δυο Γυμνά Άσπρα Χέρια» η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη
Στη μαγευτική Θάσο (Καλογερικό Λιμένα) θα δώσει δύο παραστάσεις η ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια κα. Μελίνα Μποτέλλη, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, με την παράσταση:
«Δυο Γυμνά Άσπρα Χέρια», σε συγγραφή και σκηνοθεσία της Μελίνας Μποτέλλη.
Τον Ιούνιο 2018 η Μελίνα Μποτέλλη, γιόρτασε 40 χρόνια στο Θέατρο.
40 χρόνια από το μοναδικό Άριστα της Δραματικής Σχολής του
Εθνικού Θεάτρου.
Ο Δήμος Δράμας και η Ένωση Κυριών Δράμας, οργάνωσαν τιμητική βραδιά για αυτή την επέτειο και η Μελίνα Μποτέλλη έγραψε για τον εαυτό της ένα μονόλογο.
Από τα πρώτα εφηβικά της χρόνια, μετά από ακρόαση, εντάχθηκε στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου παρέμεινε εργαζόμενη σαν χορεύτρια και στη συνέχεια σαν βοηθός του μεγάλου σκηνογράφου-ενδυματολόγου, Τεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ και ιδρυτικού μέλους του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν, Γιάννη Σταφανέλλη.
Από το 1971 έως το 1980, η Μελίνα Μποτέλλη έζησε τον κόσμο της Όπερας.
Έτσι ο μονόλογος της, μας ανοίγει έναν κόσμο και την ανθρώπινη πλευρά των καλλιτεχνών της κλασσικής μουσικής, σε συνδυασμό με το πανανθρώπινο θέμα Γυναίκα-Μητέρα.
Να σημειώσουμε εδώ, πως η μεγάλη ξαδέρφη της Μελίνας Μποτέλλη,
Μαρία-Λούλη Ψυχούλη, ήταν η πρώτη Ελληνίδα Αρχιμουσικός(Μαέστρος) και ιδρύτρια των Διεθνών διαγωνισμών «Grand Prix Μαρία Κάλλας», για τραγουδιστές της Όπερας και πιανίστες.
Ο παππούς της Μελίνας Μποτέλλη, Μελής Νικολαΐδης ,υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές της Κυπριακής Λογοτεχνίας, ιδρυτικό στέλεχος και Πρόεδρος αργότερα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, μαζί με τον ανθό των Ελλήνων λογοτεχνών της Αθήνας 1934.
Πολλές οι πηγές έμπνευσης της Μελίνας Μποτέλλη.
Σ’ αυτές να προσθέσουμε την 40χρονη πετυχημένη πορεία της στο θέατρο, την τηλεόραση και το τραγούδι, καθώς και την εξειδίκευσή της σε μουσικές-θεατρικές παραστάσεις, που η ίδια δημιούργησε από το 1991 και με τις οποίες γύρισε όλη την Ελλάδα απ άκρη σ άκρη.
Ο μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη, «Δυο Γυμνά Άσπρα Χέρια»,
είναι ένας ύμνος στην Μητρότητα και την τέχνη της Μουσικής.
Τέχνης χωρίς σύνορα.
Μονόλογος αφιερωμένος στους δασκάλους της, όλων των τεχνών.
Κυρίως όμως στους Ηθοποιούς-Δασκάλους ,θεμέλιο του Εθνικού μας Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης, που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνές τους στα σπίτια των Ελλήνων το μεγάλο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο,
μέσω του ραδιοφώνου του ΕΙΡ και Ελληνικής Ραδιοφωνίας,
πριν από την εισβολή της τηλεόρασης και της εικόνας.
Του ραδιοφώνου που έκανε τη φαντασία των ακροατών να ταξιδεύει ,
να δημιουργεί εικόνες και πρόσωπα.