Home > Νέα > Τον Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για την ενοποίηση τριών ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Τον Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για την ενοποίηση τριών ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

 

Τον Φεβρουάριο το νομοσχέδιο

για την ενοποίηση τριών ΤΕΙ με

το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

 

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σχεδίου νόμου, που αφορά τη συγκρότηση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), το οποίο θα προκύψει από την ενοποίηση του σημερινού ΔΙΠΑΕ με το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Σε επιστολή του προς τους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, προσδιορίζει το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου και τη συμπερίληψη των τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το σχέδιο νόμου, που θα έχουν στα χέρια τους οι πρυτάνεις στις 10 Ιανουαρίου, ουσιαστικά δίνει νομική μορφή στο πόρισμα, στο οποίο κατέληξαν οι μεταξύ τους συζητήσεις τους στη διάρκεια του έτους που φεύγει. Εφόσον ολοκληρωθεί η νομική επεξεργασία του νομοσχεδίου θα τεθεί σε διαβούλευση, με την ψήφισή του να εκτιμάται πως θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου, χρονοδιάγραμμα που επιτρέπει και τη συμπερίληψη των νέων Τμημάτων στα μηχανογραφικά.

Χθες συναντήθηκαν οι διοικήσεις των προς ενοποίηση Ιδρυμάτων, προκειμένου να συζητήσουν πρακτικά ζητήματα και κυρίως για τον νέο οργανισμό του Πανεπιστημίου. «Έχουμε τελειώσει με το πόρισμα εδώ και καιρό και ήταν ομόφωνη η συγγραφή του πορίσματος.

Έχουν αποτυπωθεί πλήρως, έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι θέσεις των διαφόρων ΤΕΙ και η απόφασή μας ήταν ομόφωνη. Έχουμε ξεκινήσει πρακτικές διαδικασίες, όπως παραδείγματος χάρη, ο οργανισμός του νέου Πανεπιστημίου, δηλαδή πού θα είναι οι διευθύνσεις, πόσες θα είναι, πού θα είναι τα τμήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, καθηγητής Γιώργος Στάμου.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από ομάδες φοιτητών -κυρίως από το τμήμα ΤΕΙ Αισθητικής- για το πώς θα μετεξελιχθούν τα προγράμματα σπουδών και το αν θα θιγούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, ο κ. Στάμου διευκρίνισε πως «όπου υπήρχαν κάποιες αντιρρήσεις έγινε συνάντηση με τους φοιτητές, έγιναν διάφορες συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ενστάσεις σοβαρές γιατί ακριβώς συζητούσαμε τα Ιδρύματα μεταξύ μας σχεδόν έναν χρόνο».

«Θα είναι ένα Διεθνές Πανεπιστήμιο -διατηρεί τον τίτλο του- θα διατηρήσει επίσης και τις ιδιαίτερες δυνατότητες που έχει το κομμάτι, το οποίο είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Σίνδο», πρόσθεσε.