Home > νέα > Δημιουργία ενός ειδικού ταξιωτικού portal γύρω από τον άξονα της Via Egnatia και της Εγνατίας Οδού

Δημιουργία ενός ειδικού ταξιωτικού portal γύρω από τον άξονα της Via Egnatia και της Εγνατίας Οδού

Δημιουργία ενός ειδικού ταξιωτικού

portal γύρω από τον άξονα της

Via Egnatia και της Εγνατίας Οδού

Σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

 

Σύσκεψη συγκαλεί, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός κ. Θεόδωρος Καράογλου, με θέμα: «Δημιουργία ενός ειδικού ταξιωτικού portal γύρω από τον άξονα της Via Egnatia και της Εγνατίας Οδού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στηρίζει εμπράκτως κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Βόρειας Ελλάδας.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος ως Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και του Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Σκοπός της σύσκεψης, είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ταξιδιωτικού Portal, καθώς και άλλων ψηφιακών εφαρμογών, μέσω των οποίων οι ταξιδιώτες θα αποκτούν πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού σε χρηστικές πληροφορίες για το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα των περιοχών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και της Via Egnatia, όπως επίσης και για τα σημεία ενδιαφέροντος κάθε περιοχής που επισκέπτονται.

Ο άξονας της αρχαίας οδού Via Egnatia και της σύγχρονης Εγνατίας Οδού είναι πλούσιος σε φυσικά, πολιτιστικά, πνευματικά και αρχιτεκτονικά αποθέματα αποτελώντας το σημαντικότερο σταυροδρόμι στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας. Ενώνει τέσσερις μεγάλες ιστορικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας όπως είναι η Θράκη, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Ήπειρος καθώς δυο πελάγη (Αιγαίο, Ιόνιο), ενώ συμβάλλει στη γνωριμία και την ανακάλυψη μοναδικών οικοσυστημάτων, βιότοπων και σπουδαίων τοπικών μνημειακών χώρων.