Παρέμβαση του βουλευτή Δράμας ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλου
Σημαντική η πτώση του τζίρου
των επιχειρήσεων στη Δράμα το τελευταίο 4μηνο
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων έκανε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφορικά με το ζήτημα της πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων στην περιοχή της Δράμας, το τελευταίο τετράμηνο.
Ο κ. Ξανθόπουλος, αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών της Δράμας που καταγράφουν σοβαρή μείωση του τζίρου τους το τελευταίο τετράμηνο, ζητώντας απαντήσεις από την Ένωση Τραπεζών και την κυβέρνηση για τον τρόπο δανειοδότησης των επιχειρήσεων αλλά και την εξειδίκευση του σχεδίου Ηρακλής στην Π.Ε της Δράμας, πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Ξανθόπουλος, τόνισε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σε θεσμικές συναντήσεις με το Παράρτημα της ΓΣΕΒΕ στη Δράμα, τον σύλλογο Εμπόρων και το τοπικό Επιμελητήριο, οι άνθρωποι της αγοράς μετέφεραν την αγωνία της επιχειρηματικότητας καθώς ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν ο χειρότερος μήνας των τελευταίων δέκα ετών ενώ έχει καταγραφεί μια πολύ σημαντική πτώση του τζίρου το τελευταίο τετράμηνο.
«Δεδομένου ότι τα 12 δις ευρώ που στο πλαίσιο του σχεδίου Ηρακλής, δίδονται ως εγγυήσεις του δημοσίου προς τις Τράπεζες, προκειμένου να απαλλαγούν από τμήμα των «κόκκινων δανείων» τους, αποτελούν πλεόνασμα της κοινωνίας, είναι πολιτικά και δημοκρατικά επιβεβλημένο η πολιτεία να έχει έλεγχο και λόγο στο τρόπο με τον οποίο τα πιστωτικά ιδρύματα θα τα διαχειρισθούν», υπογράμμισε.
Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Ξανθόπουλος, ρώτησε την εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, με πιο τρόπο προτίθενται οι Τράπεζες να δανειοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και την πραγματική οικονομία. Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει εάν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο εφαρμογής του σχεδίου Ηρακλής για την περιοχή της Δράμας καθώς και εάν έχει σκοπό να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και την κατάσταση των επιχειρήσεων, στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων».