Να συγκληθούν τα Σ.Ο.Π.Π. των Περιφερειακών Ενοτήτων
της ΠΑΜΘ ζητάει η «Περιφερειακή Σύνθεση»
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ σύγκλιση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ζητάει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την παράταξη, ήδη μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί «το νομικό κομμάτι που απαιτείται για την σύγκλιση των ΣΟΠΠ με θέμα την αντιπυρική περίοδο, η οποία πραγματοποιείται πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και στη συνέχεια τα πρακτικά αυτής δημοσιεύονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Όπως επισημαίνεται από την παράταξη, «το ουσιαστικό μέρος των ΣΟΠΠ είναι ο σχεδιασμός της αντιπυρικής προστασίας και της προστασίας του δασικού πλούτου της περιφέρειας μας αλλά και ευρύτερα του φυσικού περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα, τώρα, που διανύουμε μια χρονιά με έντονα διαφοροποιημένα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη, λόγω του COVID – 19, τα οποία δημιουργούν πρόσθετες δεσμεύσεις και απαιτήσεις στην κινητοποίηση τακτικών δυνάμεων πυρόσβεσης και εθελοντών».
Τονίζεται επίσης ότι ήδη στις υπόλοιπες Περιφέρειας της χώρας, οι συνεδριάσεις των ΣΟΠΠ πραγματοποιήθηκαν κανονικά κυρίως με τη μορφή τηλεδιασκέψεων.
[Είναι γνωστή και διαχρονική αρχή, αλλά αξίζει να επαναληφθεί: «Καλύτερα να προλαμβάνουμε, παρά να τρέχουμε να καταστείλουμε». Όπως και ότι, αυτονόητα, πρέπει να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες σχεδιασμού, ειδικά σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από περιορισμένα μέσα και δυνατότητες αλλά και από συνεχή νέα δεδομένα. Το ΣΟΠΠ κάθε Περιφερειακής Ενότητας αποτελεί το σημαντικότερο όργανο διαχείρισης κρίσεων σε επίπεδο πολιτικής προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων και δυστυχώς, έμπρακτα, έχετε δείξει ότι το απαξιώνετε τόσο με τη μεθόδευση σας, με την οποία αποκλείσατε από τα ΣΟΠΠ τους εκπρόσωπους της αντιπολίτευσης με το κωμικό στοιχείο του ορισμού ως μελών περιφερειακών συμβούλων από άλλες Π.Ε., όσο και με την αποτυχία διαχείρισης των αυξημένων κρουσμάτων του COVID – 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στην οποία παρά τις συνεχείς εκκλήσεις φορέων, όπως του ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, για την ανάγκη συντονιστικού οργάνου, δεν υπήρξε καμία αντίδραση ούτε καν δήλωση, με τις γνωστές συνέπειες για τη Ξάνθη.]