Σήμερα Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας
Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος
και καθορισμός Τελών και Δικαιωμάτων
ΜΕΣΩ τηλεδιάσκεψης, συνεδριάζει σήμερα , Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, με 47 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα και έχει οριστεί μέχρι τις 22.00.
Από τα σπουδαιότερα θέματα, πρώτο είναι η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Δράμας για το 2021, ενώ το δεύτερο στη σειρά αφορά την έγκριση για τον καθορισμό φόρων, τελών και δικαιωμάτων έτους 2021 του Δήμου Δράμας.
Επίσης, από τα προς συζήτηση θέματα ξεχωρίζει η έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» και η έγκριση ανάθεσης παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο στρατηγικό σχεδιασμό και στην εξειδίκευση δράσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Δράμας ως «Έξυπνη Πόλη».
Επίσης, υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν την έγκριση γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας, σχετικά με τη διάθεση χρήσης δημοτικών ακινήτων σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία.
«ΙΡΙΔΑ» και «Έξυπνη Πόλη»
Σχετικά με τα δυο ενδιαφέροντα προγράμματα, τα οποία θα συζητηθούν αύριο, την «ΙΡΙΔΑ», αλλά και την «Έξυπνη Πόλη», δηλώσεις στον «Πρωινό Τύπο» έκανε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου.
Αναφορικά με το πρόγραμμα «ΙΡΙΔΑ», ο κ. Τάσσου σημείωσε ότι «πρόκειται για τον πρώτο Κανονισμό Λειτουργίας της ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων. Το τελευταία εξάμηνο έχει γίνει μια συστηματική δουλειά ενδοϋπηρεσιακά αλλά και με την υπηρεσία της ΙΡΙΔΑΣ για να μάθουν οι άνθρωποι του Δήμου Δράμας το σύστημα της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων εντός του Δήμου και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από 1 Ιανουαρίου 2021».
Όσον αφορά την «Έξυπνη Πόλη», ο κ. Τάσσου διευκρινίζει ότι, «θα εκπονηθεί ένα master plan από το Δήμο Δράμας, ενόψει και της έκδοσης της Ψηφιακής Βίβλου του Υπ. Διακυβέρνησης η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Θα γίνει ένα συνολικό σχέδιο το οποίο θα καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο Δράμας και ενδοϋπηρεσιακά αλλά και από άποψη υποδομών γενικά στο Δήμο Δράμας, και θα εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο Έξυπνης Πόλης, με το οποίο ο Δήμος μας θα υποδεικνύει χρηματοδοτικά εργαλεία, εκτός του γνωστού ‘Αντώνης Τρίτσης’. Με αυτό, ο Δήμος Δράμας θα έρχεται τα επόμενα χρόνια και θα υλοποιεί έργα με βάση αυτό το σχέδιο. Δεν έχει νόημα αποσπασματικά και κάθε φορά που θα βγαίνει μια πρόσκληση, απλά να πηγαίνουμε και να παίρνουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα. Έχει νόημα όμως, το να κάνουμε ένα στρατηγικό σχέδιο και να υλοποιούμε αυτό, ώστε να έχει και συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα προς τους δημότες».