Στάση εργασίας σήμερα
στο Νοσοκομείο Δράμας
Από 09.00 έως 15.00 και συγκέντρωση στις 11.00 στην πύλη
ΣΤΑΣΗ εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Δράμας. Η στάση εργασία έχει αποφασιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, με στόχο τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, ενώ μεταξύ άλλων ζητούν και επέκταση τους ανθυγιεινου επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Αναλυτικότερα, η στάση εργασίας θα ξεκινήσει σήμερα στις 09.00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι και 15.00 το απόγευμα, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Δράμας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας τονίζεται μεταξύ άλλων: «Δεν δεχόμαστε να συνεχισθεί η πολιτική που χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας και ζωής μας και μετατρέπει τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε μονάδες «μιας νόσου»..
Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί απαιτούμε, με νομοθετική ρύθμιση, να γίνουν επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι για να μην καταρρεύσουν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, κάτω από το «βάρος» του 3ου κύματος της επιδημίας.
Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα περί «θωράκισης του ΕΣΥ», ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία μειώθηκε κατά 1632 εργαζόμενους (από 78.220 τον Ιανουάριο 2020 σε 76.588 το Δεκέμβριο 2020), μειώνεται η χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων κατά 22 εκατ. και για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 392 εκατ., ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη κατά 219 εκατ. ευρώ».
Αναφερόμενο στο ζήτημα των εμβολιασμών, η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ενώ και οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την πορεία των εμβολιασμών δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τις μεγάλες καθυστερήσεις στην προμήθεια εμβολίων, λόγω των οξύτατων ανταγωνισμών μεταξύ φαρμακευτικών ομίλων και κρατών, ούτε τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων στα νοσοκομεία από το ήδη ανεπαρκές προσωπικό. Αντίστοιχα στα Κέντρα Υγείας, η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων, χωρίς την αναγκαία ενίσχυση με προσωπικό, οδηγεί στη συρρίκνωση λειτουργίας, όπως στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας Ταυτόχρονα, αντί να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η κυβέρνηση τους εξασφάλισε νέα κέρδη, μέσω της χρυσοπληρωμένης «ενοικίασης» κλινών, της κερδοσκοπίας στα τεστ για SARS-CoV-2 αλλά και με την απόφαση για περιορισμό κατά 80% των χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία».