Στα πλαίσια του προγράμματος «Κουζίνα 2022»
Τιμώμενος ελληνικός προορισμός
η Δράμα με τα κρασιά της
Η Δράμα ως οινικός προορισμός με το Δήμο Αριστοτέλη και το Τσάρεβο Βουλγαρίας
ΣΗΜΕΡΑ το μεσημέρι, στο δημαρχείο Δράμας, θα γίνει η παρουσίαση της οινικής δικτύωσης των περιοχών του Δήμου Δράμας, του Δήμου Αριστοτέλη της Χαλκιδικής και του Δήμου Τσάρεβο της Βουλγαρίας.
Η παρουσία της οινικής δικτύωσης των παραπάνω περιοχών, γίνεται στα πλαίσια των δράσεων «Κουζίνα 2022» που πραγματοποιεί ο Δήμος Αριστοτέλη στην Χαλκιδική, καθώς η Δράμα είναι ο τιμώμενος ελληνικός προορισμός, όπως και ο μεσογειακός προορισμός το Μαυροβούνιο.
Και φυσικά, τιμώμενο τοπικό προϊόν θα είναι ο οίνος και θα διοργανωθούν εκδηλώσεις σε όλα τα οινοποιεία της περιοχής, ενώ τη δική της ξεχωριστή θέση, θα έχει στην μεγάλη γιορτή και η μπύρα Ιερισσού. Για το 2022 οι υπεύθυνοι του «Κουζίνα» προτίθενται να εισάγουν το ποιοτικό street food παντού, ενώ στην περιοχή αναμένεται να αφιχθούν Σλοβένοι μελισσοκόμοι και Ιταλοί ειδικοί του …καπουτσίνο. Επίσης, μέλη ακαδημιών ζαχαροπλαστικής θα «στήσουν» για πρώτη φορά – μεγάλη εκδήλωση στην Αμμουλιανή.
Στην παρουσίαση που έγινε ήδη στο Δήμο Αριστοτέλη, προσκλήθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Βουλγαρίας, οι οποίοι προγραμματίζεται να ακολουθήσουν «οινικούς μακεδονικούς δρόμους», δεδομένης της επικείμενης οινικής δικτύωσης του Δήμου Αριστοτέλη με το Δήμο Δράμας και το βουλγαρικό Δήμο του Τσάρεβο.
Το 2022 μέσω του «Κουζίνα» θα τιμηθούν τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή και θα είναι αφιερωμένο σε γυναίκες chef, ενώ τιμώμενος ελληνικός προορισμός θα είναι η Δράμα και μεσογειακός το Μαυροβούνιο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
Το πρόγραμμα «Κουζίνα», το οποίο ξεκίνησε το 2011 με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σήμερα έχει αγκαλιαστεί από τον δήμο Αριστοτέλη, αποτελεί έναν προωθητικό οργανισμό και βασίζεται στην εθελοντική εργασία των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, από μέλη κοινωνικών φορέων, επιχειρηματίες, ξενοδόχους, μέχρι παραγωγούς και εστιάτορες.