Home > νέα > Πολλά και άλυτα τα προβλήματα στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο προπονητής κ. Στέλιος Κουρομιχαλάκης

Πολλά και άλυτα τα προβλήματα στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο προπονητής κ. Στέλιος Κουρομιχαλάκης

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο προπονητής κ. Στέλιος Κουρομιχαλάκης

Πολλά και άλυτα τα προβλήματα

στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

► Η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα πηγαίνει πίσω τις προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο

► Η ανακατασκευή των κερκίδων, ο αύλειος χώρος του Αρρένων και ο ανύπαρκτος φωτισμός

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΑ διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Στάδιο Δράμας “Αλέκος Φρούσιος”, όσο και τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό στη Δράμα, θίγει με δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο γνωστός προπονητής και πρώην πρόεδρος του ΣΚΑΔ κ. Στέλιος Κουρομιχαλάκης.

Ο κ. Κουρομιχαλάκης, αναφέρεται αρχικά στο ζήτημα του ελαστικού τάπητα, του οποίου το έργο αντικατάστασης υλοποιείται αυτή την περίοδο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει επίσης και στο πολύπαθο θέμα της καθαίρεσης των κερκίδων και της κατασκευής νέων στο Δημοτικό Στάδιο.

Ένα άλλο θέμα, αφορά τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Αρρένων, για το οποίο ο κ. Κουρομιχαλάκης ζητάει να ανοίξει κυρίως για τα μικρά παιδιά που αθλούνται ώστε να χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και 5Χ5, ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει επίσης στη χρηματοδότηση των Συλλόγων, η οποία χάθηκε για το 2020, ενώ για το 2021 θεωρεί ότι είναι αρκετά μικρή, ιδιαίτερα για το Σύλλογο της άρσης βαρών «ΒΥΒΩΝ» που έχει μάλιστα και ένα πρωταθλητή Ελλάδος.

Ελαστικός τάπητας

Αναλυτικότερα, για το έργο της αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα, ο κ. Κουρομιχαλάκης σημειώνει: «Πώς καταφέραμε, οι Δραμινοί, να πάρουμε τελευταίοι από το «Φιλόδημος» τα 600.000 ευρώ, να έρθουμε σε συνεννόηση με τον εργολάβο και υπέγραψαν ο εργολάβος να το δώσει σε χρήση μετά τις 6 Δεκεμβρίου 2021, είναι ένα ζήτημα».

Όπως λέει μάλιστα, «δεν ξέρουμε τι έχουν συμφωνήσει σχετικά με την κακοκαιρία, τις βροχές κτλ. πότε θα οδηγηθούμε σε χρόνο περαίωσης. Εγώ υπολογίζω ότι την άνοιξη θα το πάρουμε πίσω το γήπεδο. Μέχρι τότε, όλοι εμείς θα πηγαίνουμε σε άλλα γήπεδα εντός της Δράμας, όπως στο Δοξάτο, στο Νευροκόπι και στις Σέρρες. Αυτό είναι θάνατος για εμάς. Αυτό το είχαμε ξαναζήσει το 2008 με την ίδια κατάσταση, αλλά το ξαναζούμε και τώρα».

Επισημαίνει ακόμα ο ίδιος, ότι, «600.000 ευρώ έδινε το «Φιλόδημος» για κάθε Δημοτικό Στάδιο που θα έκανε ανακατασκευή. Σ’ εμάς, ο ελαστικός τάπητας στοιχίζει 320.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα  280.000 ευρώ θα πάνε πίσω. Θα μπορούσαμε λοιπόν, να κάνουμε σ’ εκείνη την έκταση που βρίσκεται ανάμεσα στο Στάδιο και το Γυμνάσιο Αρρένων, όπου φυτρώνουν χόρτα και δεν χρησιμοποιείται να γίνει και εκεί ελαστικός τάπητας! Δε ρωτάνε κανέναν, με κατάληξη να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο.  Να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε άλλα στάδια να προπονούνται».

Ανακατασκευή κερκίδων

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανακατασκευής των κερκίδων, εκφράζει την απαισιοδοξία του για το έργο: «Εγώ δεν πιστεύω ότι θα φτάσουν ποτέ στο σημείο να γίνουν οι κερκίδες στη Δράμα, μ’ αυτές τις μελέτες και το ύψος των 6 εκατ. ευρώ. Βέβαια είναι ωραίες να τις βλέπουμε, αλλά σε τίποτα δεν θα μας χρειαστούν, όταν αγώνες στίβου μαζεύουν ελάχιστο κόσμο και η ποδοσφαιρική ομάδα εκεί έχει τους 300 φιλάθλους τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ένα τέτοιο μεγάλο έργο».

Σημειώνει μάλιστα ότι, «πριν από 4 χρόνια, ο μηχανικός του Δήμου είχε κάνει μια μικρή μελέτη των 600.000 ευρώ, η οποία τα είχε όλα. Είχε 4 διαδρόμους των 120 μέτρων κάτω από τις κερκίδες, είχε γραφεία, είχε αίθουσες. Πώς τους ήρθε ώστε η μελέτη να γίνει τόσο μεγάλη σε χρήμα, τα οποία δεν πρόκειται να δοθούν, οπότε θα είμαστε έτσι στη χειρότερή μας μοίρα όλα αυτά τα χρόνια».

Κατανομή ωρών

Μιλώντας για το ζήτημα της κατανομής ωρών, σημειώνει ότι «στο Σύλλογο Κλασικού Αθλητισμού Δράμας (ΣΚΑΔ), έχουμε  πάνω από 200 παιδιά κάθε μέρα και τις περισσότερες φορές είμαστε εκτός των χώρων του Δημοτικού Σταδίου. Και αυτό γιατί, αυτοί που κάνουν την κατανομή των ωρών στις αίθουσες νομίζουν ότι είμαστε  ο χειρότερος Σύλλογος, με κατάληξη να παίρνουμε τις λιγότερες ώρες από άλλα αθλήματα ή ομάδες του στίβου της  πόλης».

Επιχορηγήσεις

Αναφέρεται επίσης ο κ. Κουρομιχαλάκης, στο ζήτημα των επιχορηγήσεων για το 2020, τις οποίες δεν πήρανε: «Το 2020 έπρεπε να δοθούν ορισμένα χρήματα, ανεξαρτήτως αθλημάτων σε όλους τους συλλόγους. Είχα χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου και στην αντιδήμαρχο Αθλητισμού και στον αντιδήμαρχο Οικονομικών, ότι αυτά τα χρήματα αν δεν φροντίσουν να τα δώσουν στα σωματεία, θα χαθούν από τα σωματεία τα οποία τα έχουν ανάγκη. Τα χάσαμε. Δεν ζήτησε κανείς συγγνώμη γι’ αυτό».

Όπως λέει, «τώρα το 2021, έδωσαν κατά πολύ λιγότερα χρήματα, αλλά το κυριότερο είναι ότι, μ’ αυτά που έδωσαν, αντιμετωπίζουν άνισα πράγματα στην ίδια απόσταση. Δηλαδή, να πούμε για τον Σύλλογο «Βύβων» της Δράμας, που πηγαίνει σε πανελλήνια πρωταθλήματα, και έχει έναν πρωταθλητή Ελλάδας, θα ξοδέψουμε μεγάλα ποσά για μετάβαση, διατροφή, διαμονή και παίρνουμε τα ίδια χρήματα με αθλήματα της Δράμας με άλλες ομάδες. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Προπόνηση στο Αρρένων

Ειδική αναφορά κάνει στο θέμα του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Αρρένων, έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε με δωρεά της εταιρείας Raycap, με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ  και 5Χ5.

Όπως τονίζει,  «θα μπορούσε να δοθεί μια λύση στο προπονητικό θέμα. Ο Δήμος, είναι ο κάτοχος του Γυμνασίου Αρρένων. Μπορεί ο Δήμος να μας δώσει την άδεια, να επικοινωνούμε από το Δημοτικό Στάδιο με τον αύλειο χώρο του Αρρένων και έτσι θα λύναμε πολλά προβλήματα, όσον αφορά τις προπονήσεις».

Όπως σημειώνει επίσης, ο χώρος αυτός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τις απογευματινές ώρες για τα παιδιά που προπονούνται στο Στάδιο.

Φωτισμός

Πρόβλημα αναφέρει ο κ. Κουρομιχαλάκης και στο ζήτημα του φωτισμού. Όπως λέει, «όταν  τα παιδιά κάνουν προπόνηση στο διάδρομο μπροστά από τις κερκίδες, δεν ανάβει κανένας φωτισμός, τώρα που σκοτεινιάζει από τις  5 το απόγευμα. Δεν έχουν την ευθιξία να λειτουργήσουν τους προβολείς, προφασιζόμενοι ότι έχουν πάρει νερό. Πιστεύω ότι οι υπάλληλοι του σταδίου έχουν ενημερώσει σχετικά. Δεν ανάβει τίποτα, οπότε τα παιδιά μας είναι στο σκοτάδι. Προπονούνται στο σκοτάδι».

Δύο αίθουσες

Τέλος, αναφέρεται ο ίδιος σε δύο χώρους, στους οποίους θα μπορούσαν να χτιστούν δύο απλές αίθουσες. «Έχει δύο χώρους, ο ένας στο μπάσκετ και ο άλλος στο τέλος των κερκίδων, θα μπορούσα  να γίνουν δύο απλές αίθουσες. Μάλιστα, ήρθαν και το είδαν ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Παπαεμμανουήλ. Μας είπαν ότι αυτά μπορεί να τα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια. Εμείς πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε μελέτες, αλλά ο Δήμος αρνείται να κάνει μελέτες. Ο Δήμος, όχι μόνο δεν μας  κάνει τίποτα απ’ αυτά, αλλά δεν θέλει καν να έρθει σε επαφή μαζί μας. Ένας να έρθει τις απογευματινές ώρες, να δει τι γίνεται εκεί.  Με την υγεία των παιδιών και με τη ζωή τους δεν πρέπει να παίζει κανείς».