Θ. Ξανθόπουλος προς ΕΕΤΤ
Σοβαρά προβλήματα προκύπτουν
από την υπολειτουργία των ΕΛΤΑ
σε ορεινές περιοχές όπως το Παρανέστι
ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της υπολειτουργίας των ΕΛΤΑ σε ορεινές περιοχές όπως το Παρανέστι Δράμας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Ξανθόπουλος. Την αναφορά του έκανε ο κ. Ξανθόπουλος κατά την εισήγησή του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Κατά την εισήγησή του ο κ. Ξανθόπουλος, έκανε αναφορά στα προβλήματα που έχουν προκύψει στην ορεινή περιοχή του Παρανεστίου Δράμας, από το γεγονός ότι το γραφείο των ΕΛΤΑ λειτουργεί μόλις μια φορά τη βδομάδα, λόγω της πολιτικής «συρρίκνωσης» των καταστημάτων του Οργανισμού.
«Τα ΕΛΤΑ είναι ένα brand name στην ελληνική κοινωνία, συνώνυμο με το Κράτος και θεωρώ, ότι δεν πρέπει να είναι μόνον οικονομικά τα κριτήρια. Έχει τη δυνατότητα η Επιτροπή σας να θέσει και άλλες παραμέτρους, ώστε σε συνθήκες που υπακούουν στις παραμέτρους αυτές, τα υποκαταστήματα να εξακολουθούν να λειτουργούν; Ας πούμε, εγώ που είμαι από τη Δράμα, έχουμε μια πολύ μεγάλη ορεινή περιοχή στο Δήμο Παρανεστίου, όπου δεν υπάρχει κατάστημα ΕΛΤΑ.
Είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες, συνήθως μεγάλης ηλικίας, να κατέβουν οδικώς στη Δράμα. Υπάρχουν δηλαδή προβλήματα. Εκ περιτροπής, πηγαίνει κάποιος υπάλληλος μια φορά τη βδομάδα. Σας λέω δηλαδή κάποιες παραμέτρους, πλην των οικονομικών, ώστε να στηριχθούν κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις», υπογράμμισε ο βουλευτής.
Στην απάντηση του ωστόσο ο εκ των προτεινομένων για τη θέση Αντιπροέδρου, κ. Σπ. Παντελής, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης, λέγοντας ότι αυτό είναι θέμα των ΕΛ.ΤΑ. και πως αυτό που ενδιαφέρει την ΕΕΤΤ είναι, έστω και λίγο πιο αργά, να παραδίδονται τα γράμματα σε όλη την Ελλάδα. «Το πώς θα το οργανώσει αυτό με λιγότερους υπαλλήλους, με ανακατανομή του προσωπικού σε άλλες δραστηριότητες, είναι θέμα καθαρά της διαχείρισης της εταιρείας», πρόσθεσε.
Ο κ. Ξανθόπουλος έκανε επίσης τις ακόλουθες ερωτήσεις
– Τι προτείνετε επίσης ως Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάλειπτο της επικοινωνίας, ακόμη και στις έκτακτες συνθήκες», ρώτησε ο κ. Ξανθόπουλος με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ ζήτησε διευκρινήσεις για την αργή μετάβαση στη νέα τεχνολογία.
– Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών είναι ένας τομέας, στον οποίο πρέπει να υπάρξουν ιδιαίτερες πρόνοιες για τα ΑμΕΑ. Έχετε σχέδιο ως Επιτροπή, σε ότι αφορά τις δυνατότητες των ΑμΕΑ;
-Εξαιτίας της πανδημίας, αυξήθηκαν υπέρμετρα οι συναλλαγές μέσω των ταχυμεταφορών, αλλά το σύστημα κατέρρευσε. Θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο;