Τον Μάρτιου του 2017 είχε επισκεφθεί τη Δράμα
Προήχθη σε αξιωματικός
της ΕΛ.ΑΣ. ο Παραολυμπιονίκης
Αντώνης Τσαπατάκης
Αντ. Τσιαπατάκης: «Όταν έχεις την δύναμη της ψυχής, την αγάπη για εσένα, τότε άραγε δεν μπορείς να τα καταφέρεις όλα;»
ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ του 2017, ο μεγάλος Έλληνας Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, είχε επισκεφθεί τη Δράμα και μίλησε σε μια εκδήλωση προς τιμήν του, προσκεκλημένος από τον Σύλλογο ΑμεΑ Ξηροποτάμου.
Την Πέμπτη, σε μια συγκινητική ανάρτηση στο διαδικτυακό του λογαριασμό, αναφέρει ότι «κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ», ενώ όπως τονίζει «το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσία μου στο σώμα» για να ανακοινώσει στη συνέχεια ότι «σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη) προήχθην σε αξιωματικό του σώματος έπειτα από τη νίκη μου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020».
Ο πρωταθλητής από την Κρήτη, έπειτα από δύο τέταρτες θέσεις το 2012 και το 2016, χάρισε μια ακόμη διάκριση στη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 100μ. πρόσθιο SB4, σηκώνοντας για ακόμα μία φορά ψηλά τα ελληνικά χρώματα.
Η ανάρτηση του Αντώνη Τσαπατάκη
Ο Αντώνης Τσαπατάκης ξεκινά την ανάρτησή γράφοντας χαρακτηριστικά «εσείς έχετε καταφέρει κάτι το οποίο δεν φανταστήκατε ποτέ; Εγώ σήμερα κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ…».
Στη συνέχεια υπενθυμίζει ότι «το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσία μου στο σώμα» για να ανακοινώσει στη συνέχεια ότι «σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη) προήχθην σε αξιωματικό του σώματος έπειτα από τη νίκη μου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020».
«Τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια όμως την ένιωσα για το γεγονός ότι μπόρεσα μέσω της αλλαγής του νομοσχέδιου που ζήτησα, να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοι που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο» συμπληρώνει ο Παραολυμπιονίκης προσθέτοντας ένα αιχμηρό σχόλιο στην ανάρτησή του «ελπίζω να διαβάζουν τις γραμμές αυτές εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του αρχικού άδικου νομοσχεδίου ώστε να πιστέψουν ακόμα και εκείνοι πως όλα είναι δυνατά, με θέληση, πίστη, προσπάθεια και αγάπη…. Κυρίως όμως να πιστέψουν στις δυνατότητες… όλων!»
Και όπως τέλος σημειώνει και υπενθυμίζει προς όλους μας, «καθημερινά, συνάνθρωποί μας με διαφορετικότητα στην κίνηση ή στη ζωή γενικότερα (ΑμεΑ), αποκλείονται εργασιακά λόγω της αναπηρίας τους».