Την Τετάρτη 30 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας
Ονομασία ανώνυμης οδού
σε οδό «Σοφίας (Φιφής)
Ταφλανίδου-Χαρμούση»
Απολογισμός της διοργάνωσης Ονειρούπολη 2021-2022
ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 18.00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις σε 12 τακτικά θέματα.
Από τα θέματα που ξεχωρίζουν, είναι η έγκριση της 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2022 και η έγκριση πίνακα μεσοπρόθεσμων προβλέψεων Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2023 – 2026 του υποτομέα των ΟΤΑ.
Επίσης, θα συζητηθεί η έγκριση ανάθεσης της γενικής υπηρεσίας «Διαχείριση μπαζοαπορριμμάτων και ογκωδών αποβλήτων, όπως κουφωμάτων, επίπλων, στρωμάτων κ.α.» σε τρίτο με ανοικτή διαδικασία, λόγω αδυναμίας του Δήμου να την εκτελέσει με ίδια μέσα.
Στη συνεδρίαση του σώματος θα συζητηθεί επίσης η έγκριση απευθείας ανάθεσης σε τρίτο της εργασίας: «Τοποθέτηση χλοοτάπητα και αρδευτικού συστήματος σε υφιστάμενα πάρκα και χώρους πρασίνου του Δήμου Δράμας», εξαιτίας αδυναμίας της υπηρεσίας να την εκτελέσει μόνη της.
Απολογισμός Ονειρούπολης
Τελευταίο στη σειρά, είναι το θέμα για τον οικονομικό απολογισμό της «Ονειρούπολης 2021-2022» με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τάσσου.
Σε γενικό πλαίσιο, τα έσοδα που προέκυψαν από την εκδήλωση της Ονειρούπολης ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 49.000 ευρώ και αυτά προέρχονται: 43.000 ευρώ από συμμετοχές στους οικίσκους, 1.000 ευρώ από συμμετοχές πέριξ του δημοτικού κήπου και 5.000 ευρώ από συμμετοχές ψυχαγωγικών παιχνιδιών. Οι συνολικές δαπάνες ήταν 291.520,06 ευρώ.
Ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό
«Σοφίας (Φιφής) Ταφλανίδου – Χαρμούση»
Ένα από τα ενδιαφέροντα θέματα επίσης, είναι η ονομασία της ανώνυμης οδού 18 στην πόλη της Δράμας, στη μνήμη της τέως προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας Σοφίας (Φιφής) Ταφλανίδου – Χαρμούση.
Το θέμα με την ονομασία ανώνυμης οδού στη Δράμα με το όνομα της αείμνηστης «Σοφίας (Φιφής) Ταφλανίδου – Χαρμούση», είχε τεθεί από το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, από το 2015 ακόμα!
Η Σοφία (Φιφή) Ταφλανίδου – Χαρμούση, ήταν η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε με την παράδοση της περιοχής μας και η οποία με πολλές προσωπικές θυσίες έσωσε δρώμενα, έθιμα, μουσικές, τραγούδια, τοπικούς χορούς, αυθεντικές φορεσιές και χρηστικά αντικείμενα από τη φθορά του χρόνου καταγράφοντάς τα και συλλέγοντάς τα με δική της πρωτοβουλία και με συνοδεία μελών του Λυκείου πόρτα – πόρτα σε πολλά ακόμη και απομακρυσμένα χωριά σε όλη την Ελλάδα.
Για την ολοκλήρωση αυτού του προσωπικού της οράματος, δεν σκέφθηκε ποτέ τον κόπο ή το κόστος τα οποία επωμίζονταν αγόγγυστα. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειάς της, ήταν η παγκοσμίως ανάδειξη του τοπικού μας πολιτισμού καθώς και η ανέγερση του κτιρίου και η δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου του Λυκείου των Ελληνίδων Δράμας, στο οποίο στεγάζονται και φυλάσσονται οι θησαυροί της παράδοσης και του τόπου μας ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.
Επιπλέον, ήταν από τις πρώτες γυναίκες εργαζόμενους αποφοίτους ΑΕΙ και σίγουρα η πρώτη γυναίκα φαρμακοποιός της πόλης μας.