Από 22 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στην Κοινωνική Υπηρεσία
Ξεκινούν τα Κοινωνικά
Φροντιστήρια στο Δ. Δράμας
για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων
Αυστηρά οικονομικά – κοινωνικά κριτήρια και για δύο χρόνια η φοίτηση
Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
Του Θανάση Πολυμένη
ΑΝΟΙΓΟΥΝ από σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές των ενδιαφερομένων μαθητών, στο θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων. Όπως είναι γνωστό, τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στο Δήμο Δράμας λειτουργούν ήδη εδώ και πέντε χρόνια, και σ’ αυτά μπορούν να εγγραφούν μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Για όσους δεν γνωρίζουν, να σημειώσουμε εδώ ότι χρειάζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να αποδείξουν οι γονείς ότι είναι δικαιούχοι. Η διάρκεια του προγράμματος για κάθε μαθητή είναι δύο χρόνια, και μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα τόσο σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, όσο και σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης μας.
Οι εγγραφές
Για την έναρξη του προγράμματος, δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης έκαναν χθες το πρωί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Άρης Μωυσιάδης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ο εκπρόσωπος των Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Χαρακόπουλος.
Ο κ. Μωυσιάδης, είπε ότι από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και στο θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, μπορούν να ενταχθούν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείου, των οποίων οι οικογένειες έχουν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Σημείωσε ιδιαίτερα ότι, «υπάρχουν αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για τους γονείς» των μαθητών αυτών και συμπλήρωσε ότι: «οι εγγραφές γίνονται στο 130 γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στον 1ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Διοικητήριο)».
Η βοήθεια των Φροντιστηρίων
Αναφερόμενη στο θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων η κα. Βραδέλη, είπε ότι τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών συμμετέχουν για πέμπτη χρονιά σ’ αυτόν, και ότι δέχονται τα παιδιά «μέσα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και δεν δημιουργούμε κάποια διαφορετικά τμήματα».
Σημαντική βοήθεια δίνεται επίσης στους μαθητές αυτούς και στο ζήτημα των βιβλίων, «τα οποία προσφέρουν κυρίως οι εταιρίες των οποίων επιλέγουμε τα βιβλία ξένων γλωσσών».
«Για εμάς αποτελεί ζήτημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους γονείς και τους μαθητές μας», συμπλήρωσε η κα. Βραδέλη, επισημαίνοντας ότι, «όταν τελειώνουν αυτά τα δύο χρόνια, η προσφορά αυτή συνεχίζεται με κάποιον άλλον τρόπο από το ίδιο Κέντρο Ξένων Γλωσσών, εάν δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα.»
Με τη σειρά του, ο κ. Χαρακόπουλος, είπε ότι ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, «συνεχίζει για άλλη μια χρονιά τη συνεργασία του με το Δήμο Δράμας, στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να στείλουν με διαφορετικό τρόπο τα παιδιά τους στο φροντιστήριο.»
Συμπλήρωσε ότι «για τα παιδιά που ήδη έχουν πάει για δύο χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο, για φέτος δεν θα μπορέσουν να υποβάλλουν αιτήσεις, μιας και με απόφαση του Συλλόγου θέλουμε να βοηθήσουμε κι άλλα παιδιά», ενώ ενημέρωσε ότι, «τα δίδακτρα στην Τρίτη Λυκείου θα είναι στη μισή τιμή για αυτά τα παιδιά».
Σε σχετική ερώτηση, έγινε γνωστό ότι τα Κοινωνικά Φροντιστήρια παρακολουθούν κάθε χρόνο περίπου 60 άτομα, μοιρασμένα και στους δύο φροντιστηριακούς τομείς, ενώ συμπλήρωσαν ότι ποτέ μέχρι σήμερα, δεν έχει απορριφθεί κανένας μαθητής που έχει κάνει ένταξη στον θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων.