Από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας
Βραβεύτηκε χθες ο Δραμινός Χρυσός
Βαλκανιονίκης στην ελληνορωμαϊκή
πάλη Νίκος Γιαγκουνίδης
Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, του αθλητή Νίκου Γιαγκουνίδη και του πατέρα και προπονητή του Θόδωρου Γιαγκουνίδη
Του Θανάση Πολυμένη
ΧΡΥΣΟΣ Βαλκανιονίκης είναι από την περασμένη Κυριακή 30 Οκτωβρίου, ο Δραμινός πρωταθλητής πάλης Νίκος Γιαγκουνίδης. Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει ο «Πρωινός Τύπος», ο Νίκος Γιαγκουνίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πάλης u17 που διεξήχθη στη Ρουμανία.
Ο Δραμινός πρωταθλητής πάλης Νίκος Γιαγκουνίδης αγωνίστηκε στην κατηγορία των 92 κιλών στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, και πήρε τη νίκη μετά από πέντε συνεχείς νίκες με τον Ρουμάνο πρωταθλητή Σταν.
Στο πλαίσιο της πραγματικά μεγαλειώδους νίκης του, ο Νίκος Γιαγκουνίδης βραβεύτηκε για την επιτυχία του αυτή το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ο οποίος του χάρισε μια εικόνα της Παναγίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο Νίκος Γιαγκουνίδης έχει προπονητή τον πατέρα του Θεόδωρο Γιαγκουνίδη, ο οποίος επίσης υπήρξε πρωταθλητής Ελληνορωμαϊκής πάλης.
Κατά τη διαδικασία της βράβευσης, ο κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε ότι συγχαίρει τον Δραμινό αθλητή καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, «ένα γεγονός που μας χαροποίησε και μας έκανε υπερήφανους ως Δραμινούς και ως Έλληνες. Και αυτό γιατί ο Νίκος είχε να αντιμετωπίσει και πολύ σπουδαίους αθλητές».
Όπως είπε μάλιστα, «ως ελάχιστο δείγμα της προσφοράς και του παλαιού αθλητή και πρωταθλητή και προπονητή σήμερα του πατέρα του Θεόδωρου, αλλά και του Νίκου που παίρνει την σκυτάλη από τον πατέρα του, του προσφέρουμε την εικόνα της Παναγίας μας για να τον προστατεύει σε κάθε του βήμα και να τον φυλάει από τις κακοτοπιές, τραυματισμούς και δύσκολες καταστάσεις».
Με τη σειρά του, ο ίδιος ο χρυσός Βαλκανιονίκης Νίκος Γιαγκουνίδης, ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, τόνισε ότι θα συνεχίσει να προπονείται με σκοπό να ανεβεί ακόμα περισσότερο στο άθλημα. Αναφερόμενος στους αγώνες, είπε ότι έγιναν στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και πάλεψε πέντε αγώνες με δύο Βούλγαρους, ένα Κροάτη, έναν Σέρβο και έναν Ρουμάνο.
Όπως είπε ο ίδιος, «ο Ρουμάνος ήταν πρώτος στην Ευρώπη φέτος, ο Κροάτης ήταν τρίτος στην Ευρώπη» και αυτό καθιστά τη νίκη του ακόμα μεγαλύτερη.
Με τη σειρά του ο πατέρας του Θόδωρος, ευχαρίστησε τον κ. Παπαεμμανουήλ και σημείωσε ότι «θέλουμε να ξέρει η δραμινή αλλά και η ελληνική κοινωνία, ότι υπάρχουν πολλά αθλήματα όπως η ελληνορωμαϊκή πάλη που είναι ένα άθλημα που ταιριάζει σε πολλούς».
Όπως είπε ο κ. Γιαγκουνίδης, «ότι έχω κάνει στο γιό μου, έχω κάνει σε άλλα παιδιά και κάποιες φορές οι συγκυρίες μας βοηθούν να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Νίκος αυτή τη φορά ήταν ίσως ο πιο ψύχραιμος και ψυχρός αθλητής που έχω κατεβάσει ποτέ σε αγώνες γι’ αυτό και πήρε την κορυφαία απόδοση. Ως πατέρας είμαι αρκετά αυστηρός μαζί του, γιατί έφτασε σε έναν αγώνα με έναν αθλητή από τη γηπεδούχο χώρα, να μην του πάρει ούτε ένα πόντο».
Αναφερόμενος στην Ελληνορωμαϊκή πάλη στη Δράμα, ο κ. Γιαγκουνίδης είπε: «Δουλεύω σε σχολεία 22 χρόνια στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που θα ήταν πολύ καλοί αθλητές πάλης και απλά χάνονται, νομίζοντας ότι είτε δεν τους ταιριάζει ο αθλητισμός, ή ότι βρίσκονται σε λάθος αθλήματα. Μην φοβάστε να φέρετε τα παιδιά σας στην πάλη».
Η πάλη στη Δράμα
Ερωτώμενος για το ποια είναι η πορεία του αθλήματος και τι μπορεί να κάνει η πολιτεία για να βοηθήσει, ο κ. Γιαγκουνίδης σημείωσε ότι «αυτή την περίοδο δοκιμάζεται όλος ο ελληνικός αθλητισμός κατά κάποιο τρόπο. Μετά το 2009 από την οικονομική κρίση έχουμε προβλήματα. Νομίζω ότι σ’ αυτό που πάσχουμε, είναι η οργάνωση. Αν είχαμε καλύτερη οργάνωση θα ήταν όλα πιο εύκολα. Τα τελευταία χρόνια κατεβάζω αθλητές που συγκρίνονται με παιδιά των Βαλκανίων τα οποία πρωί απόγευμα κάνουν το ίδιο άθλημα που πρωταγωνιστούν. Μάλιστα, υπάρχουν αθλητικά σχολεία σε όλες τις χώρες Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία, Ρουμανία και μόνο εμείς κατεβάζουμε παιδιά, που θα τα πάρουμε για τρεις προπονήσεις από τα φροντιστήρια».
Σχετικά με το ζήτημα του χώρου, σημειώνει ότι «στο δικό μας άθλημα, ίσως είναι ο μόνος Σύλλογος αυτός της Δράμας, που δεν επανήλθε στην προ Covid εποχή. Δεν προπονούμαστε σε χώρο κανονικό. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προπονούμαστε σε 50 τετραγωνικά και πάλι είναι ευτυχές αυτό που βρέθηκε. Και παρ’ ότι κάνουμε προπόνηση σε έναν πολύ μικρότερο αγωνιστικό χώρο, περιμένουμε κάποια στιγμή μια πιο θετική εξέλιξη».