Από το Δήμο Δράμας και το ViaDrama
Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα
Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργανώνει ο Δήμος Δράμας, στο πλαίσιο του ViaDrama. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας και το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας.
Σήμερα το πρωί, ομάδα εκπροσώπων των παραπάνω φορέων, θα διανείμει ενημερωτικό υλικό στην αγορά της Δράμας, σχετικά με το τι μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα ή να ζητήσει βοήθεια σε περίπτωση κακοποίησης.
Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παιδική κακοποίηση στην αίθουσα τέχνης «Γεώργιος Παρασίδης» στο παλαιό δημαρχείο στην πλατεία Ελευθερίας. Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η Ψυχολόγος του Α.Π.Θ, ΜΑ Ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Κοινότητας κα. Ματίνα Γαβριήλογλου.
Στις 12.00 θα γίνει παρουσίαση Graffiti επί της οδού Βενιζέλου και Πατριάρχου Μελετίου με θέμα την Κακοποίηση των Γυναικών, και αποτύπωση σε βιβλίο / ημερολόγιο τα μηνύματα και τις σκέψεις των επισκεπτών. Την εκδήλωση θα πλαισιώνει μουσική επένδυση και θα υπάρξει catering από την Ένωση Κυριών Δράμας.
Στις 18.00, έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Κακοποίηση των Γυναικών και φωταγώγηση με πορτοκαλί χρώμα του κτιρίου της Ένωσης Κυριών Δράμας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το νεανικό συγκρότημα «Nameless». Οι παραπάνω εκδηλώσεις του Via Drama έρχονται να διανθίσουν και να συμπληρώσουν τις δράσεις που πραγματοποιούνται όλον τον μήνα Νοέμβριο στα πλαίσιο του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας. Η ομάδα του έργου συνεχίζει τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε σχολεία ακριτικών περιοχών: Παρανέστι – 14/11 και Προσοτσάνη – 28/11, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο, που στόχο έχουν την αναγνώριση του κακοποιητικού λόγου στις καθημερινές μας συνδιαλλαγές.