Home > νέα > Δραμινοί μαθητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη Σχολική Βία μέσα από μια μεγάλη γιορτή-Με πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού σχ. Δράμας

Δραμινοί μαθητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη Σχολική Βία μέσα από μια μεγάλη γιορτή-Με πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού σχ. Δράμας

Με πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού σχ. Δράμας

Δραμινοί μαθητές διατράνωσαν

την αντίθεσή τους στη Σχολική

Βία μέσα από μια μεγάλη γιορτή

► Με δράσεις από τα Δημοτικά Σχολεία της Δράμας στο γήπεδο «Κραχτίδη»

► Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και ο σύμβουλος εκπαίδευσης κ. Σαλπιγκτής

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝ ΚΑΙ ένα μέρος των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Κατά της Σχολικής Βίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, ακυρώθηκε λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εντούτοις η τελευταία χθεσινή μέρα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ Κατά της Σχολικής Βίας, το οποίο διοργανώνεται από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας με επικεφαλής τον μέχρι χθες διευθυντή του κ. Σαλπιγκτή, ο οποίος πλέον έχει αναλάβει καθήκοντα ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης στη Δράμα.

Από την πληθώρα των δράσεων, ακυρώθηκε η μεγάλη διαδικτυακή συνάντηση με σχολεία από τη Δράμα αλλά και από όλη την Ελλάδα και με ένα σχολείο από την Κύπρο, λόγω του τριήμερου πένθους που ήταν να γίνει την περασμένη Παρασκευή.

Κανονικά τηρήθηκε όμως η μεγάλη γιορτή της τελευταίας  ημέρας στο γήπεδο «Κραχτίδη», όπου τμήματα από Δημοτικά Σχολεία της Δράμας, μαζί με ένα τμήμα από το 1ο ΕΠΑΛ, συμμετείχαν σε μια σειρά δράσεων, όπως θεατρικά, παιχνίδι, μουσική και τραγούδια, βιωματικές δράσεις, αθλητικές δραστηριότητες και άλλα.

Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα Φεστιβάλ κατά της Σχολικής Βίας που διοργανώνεται από τη Δράμα και έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση σε πολλά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ κάθε χρόνο αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Σε δηλώσεις του, ο πρώην πλέον διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου και νέος Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Σαλπιγκτής, επεσήμανε ότι «η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ μας, είναι η αποκορύφωση όλων των δραστηριοτήτων και συμμετέχουν 10 σχολεία της Δράμας από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, περίπου 400 μαθητές».

Όπως είπε ο κ. Σαλπιγκτής, «οι δράσεις της τελευταίας ημέρας, περιελάμβαναν αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, βιωματικές δράσεις, μουσική και άλλα δρώμενα,  τα οποία παρουσιάζουν και περνούν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης, της αγάπης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και γενικότερα ένα μήνυμα κατά της σχολικής βίας και της ευρύτερης βίας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «αν και οι εκδηλώσεις κύλησαν ομαλά, δυστυχώς όμως επισκιάστηκαν από το θλιβερό γεγονός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Όλοι οι εκπαιδευτικοί, θέλουμε να δηλώσουμε τη θλίψη μας, αλλά και την συμπαράστασή μας στους οικείους τους. Να μην συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα».

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, σημείωσε ότι «η 6η Μαρτίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Η πρωτοβουλία που εδώ και 8 χρόνια έχει αναλάβει το 1ο Δημοτικό σχολείο, μετά την εμπνευσμένη ιδέα του διευθυντή του κ. Σαλπιγκτή, είναι αξιέπαινη και το αποδεικνύει κάθε χρόνο η μεγάλη επιτυχία που παρουσιάζει».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παπαεμμανουήλ τόνισε επίσης ότι, «τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και η επένδυση που κάνει το σχολείο, είναι ό,τι καλύτερο για την εκμηδένιση αυτού του φαινομένου, που δυστυχώς στα σχολειά μας, αλλά και στην κοινωνία μας, συχνά-πυκνά κάνει την εμφάνισή του. Εμείς ως Αντιπεριφέρεια Δράμας, στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια με την άψογη συνεργασία που έχουμε».

Σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

Τέλος, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Διαλεκτόπουλος, σημείωσε ότι, «στο 8ο Φεστιβάλ Κατά της Σχολικής Βίας, συμμετέχουν 10 σχολεία από την πόλη της Δράμας και με συμμετοχή 22 σχολείων πανελλαδικά και ενός από την Κύπρο».

Όπως τόνισε ο κ. Διαλεκτόπουλος, «θέλουν οι μαθητές μας να διατρανώσουν ότι είναι ενάντια στην σχολική βία, ενάντια στον εκφοβισμό και περαιτέρω, χωρίς κοινωνικές διαφορές, να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια κοινωνία που θα είμαστε όλοι αλληλέγγυοι και αλληλοβοηθούμενοι».