Home > νέα > Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Δράμας Με εκθέσεις τοπικών προϊόντων στη «Γη του Διονύσου»

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Δράμας Με εκθέσεις τοπικών προϊόντων στη «Γη του Διονύσου»

Στις 22, 23 & 24 Σεπτεμβρίου

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

του 2ου Γαστρονομικού

Φεστιβάλ Δράμας

Με εκθέσεις τοπικών προϊόντων στη «Γη του Διονύσου»

 

 

ΓΙΑ δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιείται στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας και το Σωματείο Επισιτιστών Ν. Δράμας.

Στόχος των διοργανωτών είναι, το Φεστιβάλ αυτό να γίνει θεσμός και για το Επιμελητήριο Δράμας η γαστρονομία είναι κορυφαία δραστηριότητα, της οποιασδήποτε περιοχής θέλει να δώσει ταυτότητα. Γι’ αυτούς δηλαδή που έρχονται να μείνουν κάποιες συγκεκριμένες μέρες, να ζήσουν την πόλη και το Νομό, να βιώσουν συγκεκριμένη δραστηριότητα. Πάνω απ’ όλα όμως, η γεύση είναι αυτή που μένει και επομένως μ’ αυτό το σκεπτικό, προτάσσουμε το γαστρονομικό φεστιβάλ, ως μια από τις δράσεις οι οποίες θα μας δώσουν ουσιαστικά και μια πορεία για γαστρονομική ταυτότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις του τριήμερου 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό κήπο Δράμας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Στις 16.00 άνοιγμα εκθεσιακού χώρου με τοπικά προϊόντα.

Στις 17.00 Live cooking με τοπικά υλικά και συνταγές από τον Jonathan Harnett.

Στις 18.00, παρουσίαση τοπικού πιάτου, από τον κ. Χρυσοβαλάντη Σαββίδη, εστιατόριο Καρβουνιάρης.

Στις 20.00 έναρξη του Φεστιβάλ και καλωσόρισμα των επισκεπτών. Παρουσίαση προϊόντων από τον κ. Νίκο Υποφάντη.

Στις 21.30, συναυλία με τοπική μουσική ορχήστρα Modern Music Academy.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 έναρξη δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ και στις 12.00, μαγειρική με Συλλόγους, όπου ο Σύλλογος Ποντίων Καρς, μαγειρεύει Σιρόν.

Στις 14.00, μαγειρική από παραγωγούς και στις 15.00, «Καφές και Οίνος – Ομοιότητες και διαφορές». Η χρήση τους στη μαγειρική. Παρουσίαση πιάτου με βάση τον οίνο και τον καφέ από τον κ. Γ. Καρλάκη.

Στις 17.00 Live cookink The land of Dionysius by Jonathan Harnet.

Στις 18.30, παρουσίαση τοπικού πιάτου από το Δραμινό σεφ Α. Μπεράτη από το εστιατόριο Meating.

Στις 19.30, παρουσίαση τοπικού κοκτέιλ από τον Κλήμη Σουλικίδη, Ναυαρίνο street bar.

Στις 20.30 συναυλία από Modern Music Academy.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου έναρξη έκθεσης στις 11.00 το πρωί. Στις 12.00, μαγειρική με Συλλόγους. Στις 15.00, παρουσίαση πιάτων από τους τοπικούς παραγωγούς και ταυτόχρονη αφήγηση για κάθε προϊόν.

Στις 16.30, παρουσίαση τοπικών πιάτων από Δραμινούς σεφ και στις 17.30 Παρουσίαση τοπικού πιάτου από τον κ.Στέφανο Θεοδωρίδη, από το εστιατόριο «Ελληνικόν Γευσιπωλείον». Στις 18.30 συναυλία από Modern Music Academy και στις 19.30 κλείσιμο του Φεστιβάλ.