Home > Νέα > Σταϊκούρας: Η ψήφος των πολιτών στις Ευρωεκλογές έχει ιδιαίτερη σημασία -Έργα ύψους 16,7 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν τον πολίτη στην Π.Ε. Δράμας

Σταϊκούρας: Η ψήφος των πολιτών στις Ευρωεκλογές έχει ιδιαίτερη σημασία -Έργα ύψους 16,7 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν τον πολίτη στην Π.Ε. Δράμας

Από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Έργα ύψους 16,7 εκατ. ευρώ

για έργα που αφορούν

τον πολίτη στην Π.Ε. Δράμας

Σταϊκούρας: Η ψήφος των πολιτών στις Ευρωεκλογές έχει ιδιαίτερη σημασία

 

ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ για τον οποίο βρέθηκε στη Δράμα ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρας, είναι οι Ευρωεκλογές, καθώς είναι υπεύθυνος για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Δράμα.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο ίδιος, λέγοντας ότι «ο λόγος της παρουσίας του στην περιοχή είναι διττός», τονίζοντας ότι «ένα μήνα προς από τις Ευρωεκλογές, είμαι εδώ για να μοιραστώ με τους πολίτες, με τους συμπατριώτες μου στη Δράμα, την αναγκαιότητα να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία η ψήφος, αλλά και την αναγκαιότητα να στηρίξουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

Συνεχίζοντας με το θέμα των Ευρωεκλογών, ο κ.  Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι το 75% περίπου των σχεδίων νόμων που συζητάμε στη Βουλή και ακολούθως γίνονται νόμοι, εδράζονται σε πρωτοβουλίες οι οποίες αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Άρα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η ψήφος των πολιτών, γιατί οι Ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία. Και έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί πολλά από τα έργα τα οποία υλοποιούμε τα προηγούμενα χρόνια, τις προηγούμενες δεκαετίες σε όλη την Ελλάδα, ουσιαστικά οφείλονται σε ευρωπαϊκά κονδύλια».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «έχει σημασία, γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθούν σημαντικά ζητήματα σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση που υπάρχει και τις προτεραιότητες που θα υπάρχουν στην Ευρώπη, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, για το μεταναστευτικό ζήτημα, για ζητήματα άμυνας. Άρα είναι πολύ σημαντικό ο πολίτης να έρθει να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές και να παρακολουθήσει ποιο είναι το διακύβευμα αυτών».

Διάφορα έργα για την Π.Ε. Δράμας

Στο σημείο αυτό, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για ορισμένα έργα που εκτελούνται στην Π.Ε. Δράμας, ύψους 16,7 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας συγκεκριμένα: «Τα έργα που εκτελούνται αφορούν κυριολεκτικά τον πολίτη. Είναι έργα που αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, το σύστημα μαθητείας του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα προστασίας δασών. Έργα δηλαδή που τρέχουν αποκλειστικά με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τα οποία μόνο στην Π.Ε. Δράμας ξεπερνούν τα 16,7 εκ. ευρώ».

Επίσης, επεσήμανε ακόμα πως η Ν.Δ. είναι η παράταξη που μπορεί να διεκδικήσει με μεγαλύτερο κύρος, επιπλέον πόρους από την Ευρώπη. «Πόρους έτσι ώστε να υλοποιήσουμε ακόμη περισσότερα έργα στο μέλλον, αλλά και πόρους για να έχουμε μια διαφορετική, πιο επωφελή για τον πολίτη, Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αυτά όλα μπορεί να τα εξασφαλίσει μια σταθερή, στιβαρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», επισήμανε ο υπουργός.

Θ.Πολ.