Home > νέα > Εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρουν οι αλλαγές στη δημοτική παράταξη «Πόλη και Ζωή» Μιλάει στον «Π.Τ.» ο νέος επικεφαλής της κ. Μιχ. Μλεκάνης

Εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρουν οι αλλαγές στη δημοτική παράταξη «Πόλη και Ζωή» Μιλάει στον «Π.Τ.» ο νέος επικεφαλής της κ. Μιχ. Μλεκάνης

Σε βάθος χρόνου οι διαδικασίες

Εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

θα φέρουν οι αλλαγές στη δημοτική

παράταξη «Πόλη και Ζωή»

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο νέος επικεφαλής της κ. Μιχ. Μλεκάνης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ φύλλο του «Π.Τ.», αναφερόμασταν στις αλλαγές που συμβαίνουν την περίοδο αυτή, στη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας «Πόλη και Ζωή».

Όπως είναι γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες την παραίτησή τους από τη θέση των δημοτικών συμβούλων κατέθεσαν ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης και ο κ. Φώτης Νικολαΐδης, ενώ ο πρώτος παραιτείται επίσης και από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης.

Το γεγονός αυτό και μόνο σηματοδοτεί ήδη κάποιες εξελίξεις, οι οποίες θα υπάρξουν σε  βάθος χρόνου και όχι άμεσα. Προς το παρόν, τις θέσεις των δύο παραιτηθέντων αναλαμβάνουν ο κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης και ο κ. Παναγιώτης Τζιρίτης, ενώ μετά από σχετική συζήτηση που έγινε στην παράταξη, νέος επικεφαλής ανέλαβε ο παλαιότερος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ο κ. Μιχάλης Μλεκάνης.

Μιλώντας ο ίδιος στον «Π.Τ.», σημειώνει ότι «θα έχουμε εξελίξεις μέχρι το τέλος της θητείας, γιατί η παράταξη θα προχωρήσει σε ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου. Οι διαδικασίες θα προσδιοριστούν εν καιρώ, γιατί σε κάθε περίπτωση μας ενδιαφέρει η διεύρυνση της παράταξης, οι συνεργασίες με φορείς, χώρους και συγκεκριμένους ανθρώπους που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα για το Δήμο Δράμας».

Όπως σημείωσε ο κ. Μλεκάνης, «οι εκλογές είναι σε τέσσερα και πλέον χρόνια από τώρα,  υπάρχει αρκετός χρόνος. Αυτό που εμείς τώρα οφείλουμε να κάνουμε, είναι να ανταποκριθούμε επάξια στο ρόλο που μας επέλεξαν οι Δραμινοί, στο χώρο της μείζονος αντιπολίτευσης, να ασκούμε κριτική, να καταθέτουμε προτάσεις και να προσπαθούμε για το καλύτερο της Δράμας και των Δραμινών. Αυτό κάνουμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το καλό είναι ότι έχουμε πλέον αρκετά νέα στελέχη, νέους ανθρώπους, οι οποίοι φέρνουν την φρεσκάδα που χρειάζεται η παράταξη και ο τόπος με νέες ιδέες, με νέες προτάσεις και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλύτερα».

Θέτουμε στον κ. Μλεκάνη την πρόταση που κατέθεσε προ ημερών μιλώντας στον «Π.Τ.» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Χρήστος Μπακόπουλος, ότι θα πρέπει να αλλάξουν όλα στην παράταξη, ακόμα και το όνομα. Ερωτώμενος για το πώς βλέπει την πρόταση αυτή, απάντησε: «Η συζήτηση θα ανοίξει. Και για συνεργασίες δεν μπορείς να πηγαίνεις με κλειστά θέματα. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Επομένως όλα είναι πιθανά να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση, όταν συνεργάζεσαι δεν μπορείς εγωιστικά να επιμένεις ότι θέλεις το όνομα της παράταξης να παραμείνει το ίδιο. Είναι όλα υπό συζήτηση».

Ο κ. Μλεκάνης έχει ήδη δηλώσει ότι είναι η τελευταία φορά που έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, ενώ το πρόσωπο που θα αναλάβει να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, θα φανεί στα επόμενα χρόνια.

Σε γενικότερο πλαίσιο πάντως, αλλά και σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει προχθές στον «Π.Τ.» ο κ. Μπακόπουλος, οι παραιτήσεις των δύο δημοτικών συμβούλων ήταν ήδη δρομολογημένες και στα επόμενα χρόνια αναμένεται να γίνουν ζυμώσεις, ώστε κάτι να αλλάξει στην πλευρά της αντιπολίτευσης. Ένα από αυτά τα ενδεχόμενα, είναι να δούμε συνενώσεις παρατάξεων σε μία μεγαλύτερη με νέο όνομα, με άτομα που σήμερα βρίσκονται αλλού. Στόχος απ’ ότι φαίνεται, είναι να υπάρξει μια μεγάλη παράταξη, η οποία να μπορεί να διεκδικήσει το Δήμο.

Καθώς πλέον τα πράγματα με τη νομοθεσία που ισχύει, οι μικρές παρατάξεις με ένα ή δύο δημοτικούς συμβούλους δεν μπορούν να σταθούν, το χρονικό διάστημα της δημοτικής αρχής είναι πλέον πέντε χρόνια και όλο αυτά, φαίνεται ότι απαιτούν μεγάλες και ισχυρές παρατάξεις, παρά μικρές και πολύ μικρές και ανίσχυρες.