Home > νέα >  Αλλαγή χαρακτηρισμού της «Ποδηλατούπολης» επιχειρεί ο Δήμος Δράμας για να λειτουργήσει και κυλικείο-Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στον «Π.Τ.»

 Αλλαγή χαρακτηρισμού της «Ποδηλατούπολης» επιχειρεί ο Δήμος Δράμας για να λειτουργήσει και κυλικείο-Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στον «Π.Τ.»

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στον «Π.Τ.»

 Αλλαγή χαρακτηρισμού

της «Ποδηλατούπολης» επιχειρεί

ο Δήμος Δράμας για να λειτουργήσει και κυλικείο

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΑΠΟ τα αιτήματα των Δραμινών και για το οποίο ο «Π.Τ.» έχει ασχοληθεί επανειλημμένως, είναι το άνοιγμα του πάρκου της Ποδηλατούπολης.

Όπως είναι γνωστό, η Ποδηλατούπολη έκλεισε πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε είχε εγκαταλειφτεί στην τύχη της. Το πάρκο ρήμαξε κυριολεκτικά, παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν από συμπολίτες μας αλλά και δημοτικές παρατάξεις.

Η ποδηλατούπολη είναι ένας περιφραγμένος χώρος, μέσα στον οποίο υπάρχουν οδικοί διάδρομοι με σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα παιδιά, κάνοντας βόλτες με ποδήλατα, μπορούν παράλληλα να μαθαίνουν και τα σήματα. Πέρα απ’ αυτό, είναι χώρος αρκετά ασφαλής, ενώ παλαιότερα εκεί λειτουργούσε και αναψυκτήριο.

Πλέον, η δημοτική αρχή του κ. Παπαδόπουλου προσπαθεί να επαναφέρει το ζήτημα αυτό, με πρόθεση όχι μόνο να ανοίξει το πάρκο, αλλά και να ανακαινιστεί ριζικά ο χώρος, καθώς επίσης να λειτουργήσει και το αναψυκτήριο.

Το θέμα είχε φέρει εκτάκτως η δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αναγκαιότητα αλλαγής χρήσης, καθώς το σπουδαιότερο θέμα για να λειτουργήσει το αναψυκτήριο, για να μπορέσει δηλαδή ο Δήμος να το εκμισθώσει σε ιδιώτη, θα πρέπει να αλλάξει ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου.

Σήμερα, ο χώρος αυτός είναι χαρακτηρισμένος ως «αμιγούς κατοικίας», ενώ θα πρέπει να μετατραπεί σε «γενικής κατοικίας» ώστε να μπορέσει να γίνει δημοπράτηση του αναψυκτηρίου και να λειτουργήσει και πάλι.

Προς το παρόν πάντως, ο χώρος έχει γενικά καθαριστεί, η πόρτα παραμένει ανοικτή και οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στο πάρκο, στο οποίο βέβαια χρειάζεται να γίνουν αρκετά πράγματα. Με την ανάληψη των καθηκόντων του είχε επισκεφτεί το χώρο ο δήμαρχος Δράμας κ. Παπαδόπουλος, ώστε να σχηματίσει άποψη για το πού βρίσκεται η κατάσταση.

Σχετικά με το τι γίνεται γύρω από το έργο, μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι εκεί θα γίνει ένα συνολικό έργο.

Όπως τονίζει, «ο δήμαρχος προσπαθεί να την ανοίξει ξανά και έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής, από αμιγούς κατοικίας σε γενικής κατοικίας, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το κυλικείο».

Σημειώνει ακόμα ότι, «έχουμε ήδη δημιουργήσει έναν κωδικό (σ.σ. εννοεί στον προϋπολογισμό) και έχει ξεκινήσει η μελέτη για την ανακατασκευή της Ποδηλατούπολης. Η μελέτη αυτή αφορά την περίφραξη, το κυλικείο, τη διαμόρφωση του χώρου. Εννοείται ότι πιο μπροστά μπαίνει ο Δήμος ώστε να προετοιμάσει κάποια δίκτυα εκεί, κάποια υπόβαση και στη συνέχεια, όταν δημοπρατηθεί, θα γίνει έργο».

Διευκρινίζει ο ίδιος ότι, «αυτή τη στιγμή μπορεί ο κόσμος να μπει μέσα, να περπατήσει, όμως δεν λειτουργεί τίποτα άλλο».

Να θυμίσουμε, ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε ξεκινήσει μια διαμόρφωση του χώρου, σε ένα έργο αύλειων χώρων μαζί με άλλα σχολεία, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση των τουαλετών. Για το έργο αυτό, ο κ. Σαλπιγκτίδης αναφέρει ότι «είναι ένα συνεχιζόμενο έργο. Ο εργολάβος μπήκε μέσα, καθάρισε, αλλά ο χώρος δεν είναι ακόμα στην επιθυμητή κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, ο εργολάβος δεν είχε πληρωθεί λόγω της έλλειψης προϋπολογισμού και είχε σταματήσει το έργο. Με την ψήφιση του προϋπολογισμού, πληρώνεται και θα συνεχίσει την ολοκλήρωση αυτού που είχε αναλάβει».