Home > Νέα > Από το Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου Ημερίδα για τις σχέσεις γονέων στην ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών

Από το Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου Ημερίδα για τις σχέσεις γονέων στην ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών

Από το Δημοτικό Σχολείο Κ. Νευροκοπίου

Ημερίδα για τις σχέσεις γονέων

στην ψυχική και πνευματική

υγεία των παιδιών

 

 

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ημερίδα με θέμα, «Πως επιδρούν οι σχέσεις των γονέων στην ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών», πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Κ.  Νευροκοπίου.

Η ημερίδα οργανώθηκε από τη Διεύθυνση του 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και το Σύλλογο Διδασκόντων και απευθυνόταν στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου.

Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας αναφορικά  με την σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, την ψυχική και συναισθηματική τους καλλιέργεια, τη δόμηση και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και τη σταδιακή απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων, ώστε μελλοντικά τα παιδιά να ενταχθούν ομαλά στην ευρύτερη κοινωνία.

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής κος Μωυσιάδης Αριστείδης που με τον επιστημονικό, συμβουλευτικό και πάντοτε ευγενή και επικαιροποιημένο λόγο του ανέδειξε πώς τελικά επιδρούν οι σχέσεις των γονέων στην ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε μια φιλική και διαδραστική ατμόσφαιρα, όπου η διάδραση, η ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων και η έντεχνη παρουσίαση του θέματος, κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον του ακροατηρίου μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης.