Home > Νέα > Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Δράμας της ΔΥΠΑ Επτά ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά της Δράμας

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Δράμας της ΔΥΠΑ Επτά ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά της Δράμας

Από τη Δευτέρα

Ξεκινούν οι αιτήσεις

για την Επαγγελματική

Σχολή (ΕΠΑΣ) Δράμας της ΔΥΠΑ

Επτά ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά της Δράμας

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 17.00, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Δράμας της ΔΥΠΑ για το σχολικό έτος 2024-2025 σε επτά ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά της Δράμας.

Οι ειδικότητες αυτές είναι στην Κομμωτική τέχνη, Βοηθός Γενικής Βρεφονηπιοκομίας, Τεχνίτης Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών και Ανελκυστήρων, Τεχνίτης Μηχανών και Συστημάτων Συμβατικού και Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου, Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ, και Καλλιτεχνικής Επεξεργασίας Μαρμάρου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15-29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1995-2009) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου.

Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 29,66 ευρώ/ημέρα, δηλαδή 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα για 4 έως 5 ημέρες μαθητείας αντίστοιχα για περίπου 21 μήνες για το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με ασφάλιση.

Λαμβάνουν επίδομα στέγασης 240 ευρώ μηνιαίως καθώς και επίδομα σίτισης 9€ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα.

Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δικαιούνται σπουδαστική άδεια με αποδοχές

Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr  με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed