Home > Αθλητικά > Στην Κίνα η Εθνική Γυναικών Beach Handball για το 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στην αποστολή οι Δραμινές Σεβδίλη και Ποιμενίδου

Στην Κίνα η Εθνική Γυναικών Beach Handball για το 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στην αποστολή οι Δραμινές Σεβδίλη και Ποιμενίδου

Στην Κίνα η Εθνική Γυναικών

Beach Handball για

το 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Στην αποστολή οι Δραμινές Σεβδίλη και Ποιμενίδου

 

Το μακρινό ταξίδι για την Κίνα ξεκίνησε η Εθνική Γυναικών Beach Handball προκειμένου να λάβει μέρος στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 18-23 Ιουνίου στο νησί Πινγκτάν.

Στην  αποστολή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του 2018 και 4ης καλύτερης ομάδας στον κόσμο, βρίσκεται και η Δραμινή αθλήτρια από τον Βώλακα, Αβραμίνα Σεβδίλη που αγωνίζεται με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Επίσης και η Δραμινή αθλήτρια Ελένη Ποιμενίδου που αποτελεί και μία από τις καλύτερες αθλήτριες στο beach handball με πολλά πρωταθλήματα Ελλάδας και Ευρώπης με την Avant Garde και συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την εθνική ομάδα όπου κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μετρά περισσότερες από 120 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Handball. Το 2004 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με την εθνική ομάδα beach handball όπου κατέκτησε την 10η θέση ενώ το 2015 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Pescara.

Η διοργάνωση ξεκίνησε  την Τρίτη και αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα βρίσκεται 5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα, ενώ όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από το YouTube της Διεθνούς Ομοσπονδίας «IHF competitions»

Στην αποστολή μετέχουν -ως αρχηγός- ο Βασίλης Κρανιώτης, Πρόεδρος της Επιτροπής Beach Handball, μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ, οι Ομοσπονδιακές προπονήτριες Μαρία Καραντώνη, Σοφία Δημητρίου, ο φυσιοθεραπευτής Νεκτάριος Λουκίδης και οι αθλήτριες: M. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου (ΟΦΝ Ιωνίας), Κερλίδη, Σεβδίλη (ΠΑΟΚ), Μούρνου, Μάστακα (Αναγέννηση Άρτας), Ε. Τροχίδου, Α. Παπαδοπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Καλοϊδή, Ποιμενίδου.

Η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στον 4ο όμιλο μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Γερμανία, την 3 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Βραζιλία και το Πουέρτο Ρίκο. Στη 12αδα (2 όμιλοι των 6) της διοργάνωσης προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Στην «12αδα» του κόσμου η Εθνική Γυναικών

Η Εθνική ομάδα Γυναικών Beach Handball για 3ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατάφερε να προκριθεί στις «12» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης μετά τη νίκη της με 2-0 σετ επί του Πουέρτο Ρίκο, ενώ νωρίτερα είχε ηττηθεί στις λεπτομέρειες με 2-0 από τη κάτοχο 4 παγκοσμίων τίτλων Βραζιλία.

Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης των 4 ομίλων, η Ελλάδα, θα παίξει στην κυρίως φάση που αποτελείται από δύο γκρουπ των 6 ομάδων, οι οποίες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Η Ελλάδα έχει δύσκολο έργο καθώς μπαίνει στη Β’ φάση χωρίς βαθμό και σετ 0-4, ενώ θα παίξει με τις Δανία, Νορβηγία και Ολλανδία, όπου χρειάζεται τουλάχιστον 2 νίκες για προκριθεί στα προημιτελικά.

ΕΛΛΑΔΑ- ΒΡΑΖΙΛΙΑ 0-2
Τα σετ: 10-16, 7-12
ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη- Δημητρίου): Μ. Κεπεσίδου, Κερλίδη 5, Ποιμενίδου, Παπαδοπούλου 2, Καλοϊδή, Σεβδίλη 2, Μούρνου, Τροχίδου 6, Ν. Κεπεσίδου, Μάστακα 2.

ΕΛΛΑΔΑ- ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ 2-0
Τα σετ: 28-20, 24-10
ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη- Δημητρίου): Μ. Κεπεσίδου, Κερλίδη 14, Ποιμενίδου 2, Παπαδοπούλου 10, Καλοϊδή, Σεβδίλη 6, Μούρνου 6, Τροχίδου 2, Ν. Κεπεσίδου, Μάστακα 10.

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη δήλωσε: «Ήταν αναμενόμενο ότι θα έχουμε προβλήματα με Γερμανία και Βραζιλία γιατί χωρίς φιλικά, αναγκαστικά έπρεπε να βρούμε ρυθμό μέσα από το τουρνουά.
Παρόλα αυτά ήμασταν κοντά στο να κατακτήσουμε ένα σετ και στα δύο ματς και να παίξουμε στα σουτ άουτ, αλλά είχαμε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας.
Είμαστε σε μειονεκτική θέση ενόψει της Β’ φάσης, αφού δεν έχουμε βαθμό, αλλά όλες οι ομάδες μπορούν να πάρουν κερδίσουν στα μεταξύ τους παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας και τα ποσοστά μας και αν συμβεί αυτό θα έχουμε μια καλή παρουσία».

Αποτελέσματα
Τρίτη 18 Ιουνίου
Γερμανία- Ελλάδα 2-0
Τετάρτη 19 Ιουνίου
Ελλάδα- Βραζιλία 0-2
Ελλάδα- Πουέρτο Ρίκο 2-0

Βαθμολογία 4ου ομίλου
1. Βραζιλία 4
2. Γερμανία 2
3. Ελλάδα 2
——————
4. Πουέρτο Ρίκο 0

Βαθμολογία Β’ φάσης (Γκρουπ 2)
1. Βραζιλία 4
2. Δανία 4
3. Ολλανδία 2
4. Γερμανία 2
—————-
5. Νορβηγία 0
6. Ελλάδα 0

Πρόγραμμα Β’ φάσης
Πέμπτη 20 Ιουνίου
14:50 Δανία- Ελλάδα
Παρασκευή 21 Ιουνίου
07:00 Νορβηγία- Ελλάδα
14:50 Ολλανδία- Ελλάδα