Home > νέα > Μέχρι τέλος 2024 η προκήρυξη για τους κυκλικούς κόμβους σε Βιομηχανική Ζώνη και Νευροκόπι Εντός του 2025 οι μελέτες για κυκλικούς κόμβους σε Μυλοπόταμο και Μικροχώρι

Μέχρι τέλος 2024 η προκήρυξη για τους κυκλικούς κόμβους σε Βιομηχανική Ζώνη και Νευροκόπι Εντός του 2025 οι μελέτες για κυκλικούς κόμβους σε Μυλοπόταμο και Μικροχώρι

Μέχρι τέλος 2024 η προκήρυξη

για τους κυκλικούς κόμβους

σε Βιομηχανική Ζώνη και Νευροκόπι

Εντός του 2025 οι μελέτες για κυκλικούς κόμβους σε Μυλοπόταμο και Μικροχώρι

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΠΡΙΝ ΑΠΟ μερικές ημέρες, ένα τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση του Μυλοποτάμου, έμελλε να αναδείξει ένα σημαντικό ζήτημα. Την ανάγκη δημιουργίας κυκλικών κόμβων στην περιοχή της Δράμας.

Όπως είναι γνωστό, η δημιουργία κυκλικών κόμβων περιμετρικά της πόλης της Δράμας στα διάφορα ζωτικά σημεία εισόδου – εξόδου, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Πλέον, γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε σταδιακά να καταργηθούν οι διασταυρώσεις με τους φωτεινούς σηματοδότες και η κατάσταση αυτή να αλλάξει, καθώς οι κυκλικοί κόμβοι ρυθμίζουν καλύτερα την κυκλοφορία και μειώνουν σημαντικά τις ταχύτητες των οχημάτων, με αποτέλεσμα να έχουμε ολοένα και λιγότερα τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώτος κυκλικός κόμβος που δημιουργήθηκε στη Δράμα, είναι αυτός στην είσοδο της πόλης από την πλευρά της Χωριστής, ο λεγόμενος κόμβος του Κούρου, ο οποίος διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία στην περιοχή.

Ο επόμενος κυκλικός κόμβος ήταν αυτός που έγινε στην περιοχή της διασταύρωσης Ξηροποτάμου, όπου συμπωματικά είχαμε και αρκετά προβλήματα με τους φωτεινούς σηματοδότες καθώς παρουσίαζαν συχνές βλάβες. Ο κόμβος Ξηροποτάμου μάλιστα έλυσε αρκετά προβλήματα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνταν ακόμα και ουρές οχημάτων στη διασταύρωση.

Ο τρίτος κατά σειρά κυκλικός κόμβος, είναι αυτός που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2023, και βρίσκεται στη μεγάλη διασταύρωση στην περιοχή Κουδουνίων στην ΣΟΦΤΕΞ. Στην περιοχή αυτή μάλιστα, είχαμε ακόμα και θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία χάθηκαν ζωές συμπολιτών μας.

Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους κόμβους που έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν; Πρόκειται για τα σημεία στην περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης Δράμας, στην περιοχή της διασταύρωσης του Μικροχωρίου, καθώς και στην περιοχή της διασταύρωσης του Μυλοποτάμου.

Αναζητώντας να δούμε τι συμβαίνει με τους κόμβους αυτούς, ο «Π.Τ.» επικοινώνησε τόσο με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, όσο και με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μουρβετίδης.

Αυτό που συνάγεται από την σχετική πληροφόρηση που είχαμε, είναι ότι ήδη η μελέτη για τον κυκλικό κόμβο στην περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο και σύντομα θα περάσουμε στη δημοπράτησή του μέχρι τέλος της χρονιάς, όπως το ίδιο και για τον κόμβο στην είσοδο της πόλης του Νευροκοπίου.

Όσον αφορά στους άλλους δύο κυκλικούς κόμβους στην περιοχή της διασταύρωσης του Μυλοποτάμου, όσο και στην περιοχή της διασταύρωσης Μικροχωρίου, και οι δύο περιπτώσεις βρίσκονται στις προμελέτες και συγκεκριμένα αναμένονται οι περιβαλλοντικές μελέτες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των ολοκληρωμένων μελετών εντός του 2025.