Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπ. Δήμου Δράμας στον «Π.Τ.»
Έτοιμο στις αρχές Σεπτεμβρίου
το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας
Σύνδεση του κτιρίου με τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ απομένει το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου
Του Θανάση Πολυμένη
ΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ βρίσκεται η κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα δηλώνει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Σαλπιγκτίδης. Εκείνο που απομένει από εκεί και πέρα, είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία όμως δεν θα εμποδίζει και τη λειτουργία του στη συνέχεια.
Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, το οποίο αποτελεί δωρεά της εταιρείας Raycap και του αείμνηστου προέδρου της Κώστα Αποστολίδη και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου με ευθύνη της ίδιας της εταιρείας. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Δράμας δεν έχει καμιά ευθύνη για την κατασκευή του.
Η συνεισφορά του Δήμου εμπεριέχεται στη σύνδεση του Κολυμβητηρίου με τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και ότι άλλο χρειάζεται από εξοπλισμό προκειμένου αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει. Από εκεί και πέρα, παραμένει το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, αυτό όμως το έργο δεν θα εμποδίσει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων για τους αθλητές.
Ομαλή εξέλιξη του έργου
«Το έργο της κατασκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας συνεχίζεται ομαλά από την ανάδοχο εταιρεία και στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται οι εργασίες αυτές να έχουν ολοκληρωθεί», επισημαίνει μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Σαλπιγκτίδης.
Ερωτώμενος σε ποιο σημείο βρισκόμαστε αυτή την ώρα, ο αντιδήμαρχος λέει ότι «ο Δήμος έχει προχωρήσει στη ρευματοδότηση της εγκατάστασης. Ήδη ο Δήμος έχει πληρώνει ένα ποσό 35.000 ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ για να γίνει η σύνδεση μέσης τάσης. Ο ΔΕΔΔΗΕ επέλεξε το σημείο στο οποίο θα φέρει την παροχή, και από εκείνο το σημείο ως το σημείο του κτιρίου, αυτό θα καλυφθεί με ιδιώτη εργολάβο με ένα έργο 25.000 ευρώ προκειμένου να μεταφερθεί η μέση τάση εντός του κτιρίου».
Όπως εξηγεί ο ίδιος, «αυτό είναι βασική προϋπόθεση, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, αντλίες θερμότητες και άλλα μηχανήματα».
Να σημειωθεί επίσης, ότι, ταυτόχρονα ο Δήμος προχωράει στον εξοπλισμό του Κολυμβητηρίου όπως βατήρες, φοριαμούς, περσίδες και ότι άλλο χρειάζεται, τα οποία έχει αναλάβει, ενώ η Διεύθυνση Παιδείας και Αθλητισμού, προχωράει την προμήθεια των χημικών όπως τα χλώρια και ό,τι άλλο χρειάζεται για τις πισίνες.
Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου
Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, είναι ένα ξεχωριστό έργο, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ, το οποίο επίσης έχει δωρίσει εξ ολοκλήρου η Raycap και έχει αναλάβει να το φέρει εις πέρας.
Όμως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σαλπιγκτίδη, «αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η πράξη έγκρισης απαλλαγής του ΦΠΑ και αφού προχωρήσει αυτό θα ακολουθήσει η σύμβαση. Αυτό γίνεται από την ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του Κολυμβητηρίου».
Διευκρινίζει πάντως ο ίδιος, ότι, «η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, δεν θα σταματήσει το άνοιγμα και τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου και οι εργασίες θα μπορούν να γίνονται παράλληλα. Θα βρεθεί τρόπος οι αθλητές να εισέρχονται στο Κολυμβητήριο».
Ένας δημοφιλής αθλητικός χώρος της Δράμας
Μέχρι και τη διακοπή λειτουργίας του, το Δημοτικό Κολυμβητήριο ήταν από τους πιο δημοφιλείς δημόσιους αθλητικούς χώρους της Δράμας. Κάθε μέρα τουλάχιστον 1.200 άτομα ηλικίας 5-80 ετών χρησιμοποιούσαν το Κολυμβητήριο. Χαρακτηριστικό της αγάπης των Δραμινών για το Κολυμβητήριο είναι ότι η επισκεψιμότητά του ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα πιο σύγχρονα Κολυμβητήρια που λειτουργούν σε άλλους Δήμους της χώρας με μεγαλύτερο πληθυσμό.
Το νέο Κολυμβητήριο, θα περιλαμβάνει χώρο άθλησης – 1.250 τ.μ. (Πισίνα εκμάθησης 25Χ15 μέτρα και πισίνα εκμάθησης 10Χ12,5 μέτρα.
Θα περιλαμβάνει επίσης αποδυτήρια, γυμναστήριο, αναψυκτήριο και ιατρείο με συνολικό χώρο 650 τ.μ. και βέβαια θα διαθέτει υπόγειους, μηχανολογικούς και αποθηκευτικούς χώρους 1.350 τ.μ.
Επίσης, θα έχει θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, τριάντα (30) θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, τριάντα πέντε (35) νέα δέντρα, 9.500 νέοι θάμνοι και 4.600 τ.μ. χώροι πρασίνου.
Χρηματοδότηση της Raycap
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η χρηματοδότηση γίνεται από την εταιρία Raycap, η οποία έχει χρηματοδοτήσει όλες τις μελέτες, από την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου με 455.000 ευρώ, την ανέγερση του νέου κτιρίου με 4.000.000 ευρώ (συνολικά 4.455.000 ευρώ).
Από την πλευρά του, Δήμος Δράμας χρηματοδοτεί το έργο με το ποσό των 700.000 ευρώ. Συνολικό κόστος 5.155.000 ευρώ.