Home > Εκδηλώσεις > Με πέντε μεγάλες συναυλίες το Dramaica 2024 με μουσικά σχήματα και από άλλους Νομούς-Από 20 έως 23 Αυγούστου στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

Με πέντε μεγάλες συναυλίες το Dramaica 2024 με μουσικά σχήματα και από άλλους Νομούς-Από 20 έως 23 Αυγούστου στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

Από 20 έως 23 Αυγούστου στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

Με πέντε μεγάλες συναυλίες

το Dramaica 2024 με μουσικά

σχήματα και από άλλους Νομούς

Οι συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΠΟ ΤΙΣ 20 έως και 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ της Δράμας Dramaica, στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας και κατά τις ώρες 20.30 – 23.30, με σκοπό τη μη διατάραξη του ωραρίου κοινής ησυχίας της θερινής περιόδου στην περιοχή.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας την περασμένη Δευτέρα, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής.

Όπως τόνισε κατά την εισήγησή της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Αβραμίδου το Dramaica, διεξάγεται από το Δήμο Δράμας, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Δράμας, τη συμμετοχή του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας και του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Δράμας «ΔΡΑΣΗ».

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, «Το Dramaica με το πέρασμα των χρόνων κατάφερε να γίνει ένας γνωστός πολιτιστικός θεσμός σε όλη την Ελλάδα και να το αναζητούν οι νέοι μας με επιμονή, καθώς αφενός ήταν η ευκαιρία να φιλοξενήσει η πόλη γνωστούς καλλιτέχνες και αφετέρου δίνει το βήμα σε καλλιτέχνες της περιοχής μας να συμμετέχουν και να αναδείξουν το έργο τους και το ταλέντο τους. Επίσης κατάφερε να γίνει και ένας πόλος έλξης για επισκέπτες από όμορους Δήμους και όμορους νομούς».

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, στις 20 Αυγούστου θα έχουμε μουσική συναυλία με το καλλιτεχνικό σχήμα Αλέξανδρος Κεβόπουλος και Αφρόκρεμα, ενώ στις 21 Αυγούστου, μουσική συναυλία με τον καλλιτέχνη Αναστάσιο Ράμμο, σε μια εμφάνιση για τουλάχιστον  δύο ώρες.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου στο πρώτο μέρος έχει προγραμματιστεί εμφάνιση του μουσικού σχήματα «Γκρουπ Prestige» στο Dramaica, και στο δεύτερο μέρος το μουσικό συγκρότημα Music Box διάρκειας 1,5 ώρας.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί μουσική συναυλία με το μουσικό συγκρότημα Noisy Puppets.

Καθημερινά από 20 έως 23 Αυγούστου και καθ’ όλη τη διάρκεια του Dramaica, τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα άλλων Νομών θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τις 29.702 ευρώ μαζί με τις υπηρεσίες φύλαξης (399 ευρώ), τα τυπογραφικά (3.621 ευρώ) και την προβολή διαφήμιση (807 ευρώ). Από το πιο πάνω ποσό τα 24.875 ευρώ δίνονται για τις πέντε μουσικές συναυλίες: (Αλέξανδρος Κεβόπουλος και Αφρόκρεμα), (Αναστάσιο Ράμμο), (GROUP PRESTIGE), (Music Box) και (Noisy Puppets).

Στο παραπάνω ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται η ηχητική και φωτιστική κάλυψη, καθώς αυτά καλύπτονται από διαφορετικό κωδικό του Δήμου.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων

Αυτό που κυρίως έθιξαν οι αντιπολιτεύσεις – οι οποίες ψήφισαν ομόφωνα τη διοργάνωση – ήταν  η ενεργοποίηση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, το οποίο μάλλον σήμερα δεν υφίσταται, καθώς έχουν να γίνουν εκλογικές διαδικασίες εδώ και μερικά χρόνια.

Αυτό που ρώτησε ο κ. Μλεκάνης, είναι «αν το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Δράμας υφίσταται και λειτουργεί, αν υπάρχει οργανωμένη διοίκηση και αν συμμετείχε στην επιλογή των καλλιτεχνικών σχημάτων τα οποία λαμβάνουν μέρος στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα».

Με τη σειρά του, ο κ. Μαμσάκος ζήτησε από το δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, «να δείτε ξανά το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, γιατί τα παιδιά που ήταν νέοι έχουν μεγαλώσει και έχουν γίνει πλέον μεγάλοι άνδρες και είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσετε όλες αυτές τις διεργασίες, ώστε να συγκροτηθεί το νέο συμβούλιο και να δώσουμε φωνή σε νέα παιδιά».

Τέλος, ο κ. Αποστολίδης, αναρωτήθηκε «κατά πόσο λειτουργεί και πότε συνεδριάζει» το Τοπικό Συμβούλιο Νέων επισημαίνοντας ότι «το Dramaica είναι ένας θεσμός ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να φθίνει. Ήταν πολύ μεγαλύτερο το αποτύπωμα που άφηνε στη Δράμα πριν από μερικά χρόνια, είναι ένα φεστιβάλ πιο alternative, δίνει το βήμα σε μια διαφορετική μουσική σκηνή και μια από τις επιλογές που έχει προγραμματιστεί δεν είναι μέσα στα όρια του Dramaica».

Στα λεγόμενά του ο δήμαρχος Δράμας κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι «η δημοτική αρχή εργάζεται ήδη για τη δημιουργία δημοτικού συμβουλίου νέων, όπου θα συμμετέχουν νέοι και από τις Κοινότητες αλλά και από την πόλη. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται ήδη τρείς αντιδήμαρχοι και όταν θα έχουμε εξελίξεις θα τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Η νεολαία πρέπει να αποκτήσει βήμα. Ό,τι εμείς ψηφίζουμε εδώ απευθύνεται και στη νεολαία. Θεωρώ ότι η νεολαία πρέπει να είναι συνοδοιπόρος στο έργο του δημοτικού συμβουλίου».