Home > Πρώτο Θέμα > Πρώτο με ποσοστό επιτυχίας 83% το Μουσικό Λύκειο Δράμας και δεύτερο το ΓΕΛ Προσοτσάνης με 80% -Στην τρίτη θέση το ΓΕΛ Καλαμπακίου

Πρώτο με ποσοστό επιτυχίας 83% το Μουσικό Λύκειο Δράμας και δεύτερο το ΓΕΛ Προσοτσάνης με 80% -Στην τρίτη θέση το ΓΕΛ Καλαμπακίου

Τα ποσοστά επιτυχίας των Λυκείων της Δράμας στις πανελλαδικές 2024

Πρώτο με ποσοστό επιτυχίας 83%

το Μουσικό Λύκειο Δράμας και

δεύτερο το ΓΕΛ Προσοτσάνης με 80%

Στην τρίτη θέση το ΓΕΛ Καλαμπακίου, ενώ από τα ΓΕΛ Δράμας πρώτο έρχεται το 2ο και τελευταίο το 1ο ΓΕΛ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΡΚΕΤΑ ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για τους επιτυχόντες υποψηφίους που έδωσε στη δημοσιότητα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Σύμφωνα με το σύνολο των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών από τα όλα τα Λύκεια του Νομού Δράμας, από τους συνολικά 917 που είχαν αιτηθεί να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές του 2024, κατάφεραν και εισάγονται στις διάφορες σχολές, οι 501.

Σύμφωνα με τα ποσοστά, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Μουσικό Γενικό Λύκειο Δράμας, το οποίο έχει ποσοστό επιτυχίας 83%, ενώ στη δεύτερη θέση έρχονται το ΓΕΛ Προσοτσάνης με ποσοστό επιτυχίας 80% και στην τρίτη θέση το ΓΕΛ Καλαμπακίου με ποσοστό επιτυχίας 73%.

Από τα ΓΕΛ στην πόλη της Δράμας, το μεγαλύτερο ποσοστό καταλαμβάνει το 2ο ΓΕΛ με 72% επιτυχία και στη συνέχεια το 4ο με 69%, το 3ο ΓΕΛ με 67%, ενώ το 1ο ΓΕΛ πιάνει ποσοστό επιτυχίας 58%.

Από τα ΕΠΑΛ, πολύ καλό ποσοστό  καταλαμβάνει το ΕΠΑΛ Δοξάτου με 50%, ενώ το 1ο ΕΠΑΛ πιάνει το 31% και το 2ο ΕΠΑΛ 30%.

Με μηδενικά ποσοστά το ΕΠΑΛ Κ. Νευροκοπίου όπως το Εσπερινό ΕΠΑΛ, ενώ το ΓΕΛ Νευροκοπίου πήγε αρκετά καλά με ποσοστό 45%.

Κατά σειρά κατάταξης

Παρακάτω, ο πίνακας με την σειρά που πιάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό, τα Λύκεια του Ν. Δράμας, έτσι όπως μας τα έδωσε η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

ΜΟΥΣΙΚΟ Γενικό Λύκειο Δράμας: υποψ. 40, επιτ. 33 – 83%.

ΓΕΛ Προσοτσάνης: υποψ. 49, επιτ. 39 – 80%.

ΓΕΛ Καλαμπακίου: υποψ. 22, επιτ. 16 – 73%.

2ο ΓΕΛ Δράμας: υποψ. 106, επιτ. 76 – 72%.

ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ Τάξεις Γυμνασίου Νικηφόρου: υποψ. 7, επιτ. 5 – 71%.

4ο ΓΕΛ Δράμας: υποψ. 101, επιτ. 70 – 69%.

3ο ΓΕΛ Δράμας: υποψ. 116, επιτ. 78 – 67%.

1ο ΓΕΛ Δράμας: υποψ. 116, επιτ. 67 – 58%.

ΓΕΛ Δοξάτου: υποψ. 33, επιτ. 19 – 58%.

ΕΠΑΛ Δοξάτου: υποψ. 16, επιτ. 8 – 50%.

ΓΕΛ Κ. Νευροκοπίου: υποψ. 31, επιτ. 14 – 45%.

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ: υποψ. 27, επιτ. 9 – 33%.

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: υποψ. 68, επιτ. 21 – 31%.

2ο ΕΠΑΛ Δράμας: υποψ. 138, επιτ. 41 – 30%.

ΕΠΑΛ Προσοτσάνης: υποψ. 26, επιτ. 3 – 12%.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΛΤ) Παρανεστίου: υποψ. 5,  επιτ. 2 – 40%.

ΕΠΑΛ Κ. Νευροκοπίου: υποψ. 10, επιτ. 0 – 0%.

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ Δράμας: υποψ. 6, επιτ. 0 – 0%.

Σύνολο υποψηφίων 917, σύνολο επιτυχόντων 501.

Γενικά καλά τα ποσοστά επιτυχίας της Δράμας

Μιλώντας στον «Π.Τ.» στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, «με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί με τις φετινές βάσεις των Σχολών, βλέπουμε ότι υπάρχει μια ελαφριά πτώση σε όλες τις υψηλόβαθμες και μεσαίες Σχολές, και μια άνοδο στις χαμηλόβαθμες Σχολές».

Αναφορικά με τη Δράμα, επισημαίνεται ότι, «όσον αφορά τη Δράμα, αρκετά παιδιά έχουν περάσει όπως κάθε χρόνο. Αυτό που εξάγουμε από τα ποσοστά, βλέπουμε ότι το Μουσικό Λύκειο πήγε πολύ καλά, αν και η πλειοψηφία τους περνούν σε Μουσικές Σχολές, οπότε είναι λογικό να έχουμε τέτοια επιτυχία. Επίσης, ένα πολύ καλό ποσοστό επιτυχιών έχουμε στο ΓΕΛ Προσοτσάνης και από τα σχολεία της πόλης το καλύτερο ποσοστό το έχει το 2ο ΓΕΛ και το χειρότερο το 1ο ΓΕΛ.».

Αναφορικά με τα μηδενικά αποτελέσματα του Εσπερινού ΓΕΛ, αλλά και του ΕΠΑΛ Κ. Νευροκοπίου, επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι, «οι απόφοιτοι έκαναν μεν αίτηση αλλά οι περισσότεροι δεν πήγαν να γράψουν, όπως το ίδιο και στο ΕΠΑΛ Κ. Νευροκοπίου. Κι αυτό, επειδή οι μισοί που είχαν κάνει αίτηση δεν έγραψαν και οι υπόλοιποι δεν τα κατάφεραν. Καλό ποσοστό επιτυχίας έχει επίσης το ΕΠΑΛ Δοξάτου, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι, στα ΕΠΑΛ πολλοί δηλώνουν την πρόθεσή τους να δώσουν πανελλαδικές, τελικά όμως δεν συμμετέχουν, γι’ αυτό και τα χαμηλά ποσοστά».

Αναφορικά με το ΕΠΑΛ Κ. Νευροκοπίου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στα περσινά αποτελέσματα του 2023, είχαμε το ίδιο μηδενικό ποσοστό επιτυχίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα περισσότερα ΕΠΑΛ, οι μαθητές που φτάνουν μέχρι τις πανελλαδικές είναι λίγοι, τα τμήματα αυτά είναι ολιγομελή, όπως για παράδειγμα στο Νευροκόπι, το Δοξάτο και την Προσοτσάνη.