Home > νέα >  Εγκαταστάσεις κατασκευής μονάδα σύγχρονων οπλικών συστημάτων σε Δράμα -Καβάλα

 Εγκαταστάσεις κατασκευής μονάδα σύγχρονων οπλικών συστημάτων σε Δράμα -Καβάλα

 Εγκαταστάσεις κατασκευής

μονάδα σύγχρονων οπλικών

συστημάτων σε Δράμα -Καβάλα

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Κλωνή  ελληνική εταιρεία, ετοιμάζει μονάδα κατασκευής οπλικών συστημάτων στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα και την Δράμα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφου είναι η Ελληνική εταιρεία PRATON Group που ετοιμάζει μονάδα κατασκευής σύγχρονων οπλικών συστημάτων σε Καβάλα και Δράμα

Όπως αναφέρεται το δίκτυο κατασκευής οχημάτων θα περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη τακτικού επιπέδου, μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας-υποθαλάσσια (PONTOS όνομα του προτύπου) ακτίνας δράσης 600 χλμ με μέγιστη ταχύτητα 100 χλμ/ώρα και ένα ενοποιημένο δίκτυο θαλάσσιας επιτήρησης, αναγνώρισης, ιχνηλάτησης και κρούσης απειλών.

Τονίζεται ακόμη ότι η εταιρεία διαθέτει δυνατότητα ενσωμάτωσης mini-drone σε διάφορες πλατφόρμες της καθώς και εισαγωγή υλικών απορόφησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των εχθρικών ραντάρ (stealth) στα συστήματά της με σκοπό την αύξηση της φονικότητας έναντι αντιπάλων.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης των μονάδων αφορούν ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Να σημειωθεί πως αναπτύσσεται και εγχώριο σύστημα φόρτισης για μη επανδρωμένα υποβρύχια έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας (ύπνου) μέχρι να κλειθούν να εντοπίσουν την απειλή (η τεχνολογία αυτή υπάρχει και στο αμερικανικό Manta-Ray της DARPA).

Πηγη -newsfire.gr