Home > Νέα > Στο 30,1% αυξήθηκε η είσοδος στον μεθοριακό σταθμό της Εξοχής Δράμας-Σε υψηλά επίπεδα ο οδικός τουρισμός στην περιοχή της ΑΜΘ

Στο 30,1% αυξήθηκε η είσοδος στον μεθοριακό σταθμό της Εξοχής Δράμας-Σε υψηλά επίπεδα ο οδικός τουρισμός στην περιοχή της ΑΜΘ

Σε υψηλά επίπεδα

ο οδικός τουρισμός

στην περιοχή της ΑΜΘ

Στο 30,1% αυξήθηκε η είσοδος στον μεθοριακό σταθμό της Εξοχής Δράμας

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ανόδου παρουσιάζει ο οδικός τουρισμός σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ενώ σημαντικά υψηλά είναι τα στοιχεία εισόδου τουριστών στο μεθοριακό σταθμό Εξοχής Δράμας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), σημαντική ανάπτυξη κατέγραψε ο οδικός τουρισμός στα περισσότερα σημεία εισόδου της χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τις διεθνείς αφίξεις να διαμορφώνονται στα 4 εκατ., έναντι 3,5 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,7% ή σε απόλυτα μεγέθη κατά 485.000 οδικές αφίξεις, δημιουργώντας έτσι έναν επιπλέον λόγο να χαμογελούν οι άνθρωποι του τουρισμού στη χώρα μας.

Όσον αφορά το μεθοριακό σταθμό της Εξοχής στη Δράμα, παρουσιάζεται μια ιδιαίτερα σημαντική αύξηση της τάξης του 30,1% (+36 χιλ.).

Να πούμε εδώ ότι, ο «Π.Τ.» είχε δημοσιεύσει σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ στις 20 Ιουνίου για το μεθοριακό σταθμό Εξοχής, όπου ήδη οι αφίξεις τουριστών από Βουλγαρία και Ρουμανία κυρίως, αποτελούσαν ένα ήδη αυξημένο ποσοστό.

Όπως μάλιστα δήλωνε τότε στον «Π.Τ.» ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νευροκοπίου κ. Μωυσίδης, «η κίνηση τα καλοκαίρια είναι πάντα αυξημένη σε σχέση με την χειμερινή περίοδο. Μάλιστα, την θερινή περίοδο του 2023 είχαμε 70% αύξηση σε σχέση με το 2022, ενώ φέτος πιστεύω ότι θα είμαστε στα ίδια περίπου επίπεδα». Όπως τονίζει, «από μια πρώτη εικόνα που έχουμε αυτή την στιγμή, η κίνηση θα είναι και φέτος ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ οι υπηκοότητες που έρχονται στην Ελλάδα είναι κυρίως Βούλγαροι και Ρουμάνοι».

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτες διαφορές κατά +33,5% (+115 χιλ.), σε σύγκριση με την περσινή χρονιά σημειώθηκε στον σταθμό των Κήπων στον Έβρο, με 457 χιλ. αφίξεις και η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατά 136,1% (+47 χιλ.) στον σταθμό του Κυπρίνου, επίσης, στον Έβρο, με 81 χιλ. αφίξεις. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ρεκόρ διελεύσεων στον Έβρο.

Οι περισσότερες οδικές αφίξεις καταγράφηκαν στον σταθμό των Ευζώνων (926 χιλ.), με την αύξηση να ανέρχεται στο 12,5% (+103 χιλ.). Στον σταθμό του Προμαχώνα σημειώθηκαν 801 χιλ. αφίξεις, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 6,5% (+49 χιλ.).