Home > Πρώτο Θέμα > Τριήμερες εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας Στην Ακρόπολη της Πλατανιάς, στον αρχαιολογικό χώρο της Καλής Βρύσης και στην Ακρόπολη Κεφαλαρίου

Τριήμερες εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας Στην Ακρόπολη της Πλατανιάς, στον αρχαιολογικό χώρο της Καλής Βρύσης και στην Ακρόπολη Κεφαλαρίου

Τριήμερες εκδηλώσεις για

την πανσέληνο του Αυγούστου

από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας

Στην Ακρόπολη της Πλατανιάς, στον αρχαιολογικό χώρο της Καλής Βρύσης και στην Ακρόπολη Κεφαλαρίου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια χρονιά, οι Δραμινοί θα μπορέσουν να απολαύσουν ωραίες εκδηλώσεις στη μεγάλη γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, κατά τις ημέρες της πανσελήνου του Αυγούστου.

Φέτος, η αυγουστιάτικη πανσέληνος θα ανατείλει τη Δευτέρα 19 τρέχοντος, και στο πλαίσιο αυτό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, έχει ετοιμάσει μια σειρά  τριήμερων εκδηλώσεων, η μια καλύτερη από την άλλη θα μπορούσαμε να πούμε.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 17 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Πλατανιάς, η δεύτερη θα γίνει την Κυριακή 18 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Καλής Βρύσης και η τρίτη θα γίνει τη Δευτέρα 19 Αυγούστου (ημέρα της πανσελήνου) στην ακρόπολη του Κεφαλαρίου, η οποία θα ανοίξει για πρώτη φορά στο κοινό.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, όλες οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, και σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Στην Ακρόπολη Πλατανιάς

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 17 Αυγούστου και ώρα 22.00, θα γίνει «Παρατήρηση του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού» στην Ακρόπολη Πλατανιάς.

Για τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ο Δήμος Παρανεστίου θα διαθέσει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Πλατανιάς στις 21.30 προς τον αρχαιολογικό χώρο. Μεταφορά και είσοδο στην εκδήλωση δωρεάν, όπως δωρεάν είναι και όλες οι σχετικές εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανιάς «Αργοναύται Κομνηνοί», μαζί με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Πήγασος».

Υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου σε συνεργασία πάντα με την Π.Ε. Δράμας.

Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης

Επίσης, την Κυριακή 18 Αυγούστου με ώρα έναρξης 21.00, στον αρχαιολογικό χώρο Καλής Βρύσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με κεντρικό τίτλο: «Το Μονοπάτι της Σελήνης».

Η εκδήλωση θα ανοίξει στις 21.00 με χαιρετισμούς επισήμων και στη συνέχεια χαιρετισμό του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλής Βρύσης. Θα ακολουθήσει ομιλία της κας Βασιλικής Πουλιούδη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας και στη συνέχεια, θεατρική παράσταση από το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλής Βρύσης και μουσική βραδιά με τον Γιώργο Αετόπουλο (κιθάρα και φωνή) και Δημήτρη Αλιστρατινό (Πνευστά). Υπεύθυνοι για την επιμέλεια του προγράμματος είναι οι: Χαριζάνη Ελισάβετ και Πέρρος Αναστάσιος, ενώ η παρουσίαση θα γίνει από την κα. Χαριζάνη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Υπ. Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, την Αντιπεριφέρεια Δράμας, το Δήμο Προσοτσάνης, την Κοινότητα Καλής Βρύσης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλής Βρύσης.

Στην Ακρόπολη Κεφαλαρίου

Επίσης, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, ημέρα της πανσελήνου και ώρα 21.00, ανοίγει για πρώτη η Ακρόπολη του Κεφαλαρίου, όπου θα γίνει μια εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Ήχος και Φως από την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Η θεατρική ομάδα «Αργοναύτες» θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Η Αρπαγή της Περσεφόνης» σε επιμέλεια Κώστα Σιδηρόπουλου

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλαρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Δοξάτου και φυσικά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας.

Αναφορικά με το θέμα της Ακρόπολης Κεφαλαρίου, ιστορικά στοιχεία παρουσιάζουμε σε άλλο σημείωμα σήμερα στην εφημερίδα.