Home > νέα > Από 24 έως 28 Αυγούστου το 5ο Πολυμορφικό Φεστιβάλ UNDERCCURENT Δράμας Χώροι δράσης το Αρχαιολογικό Μουσείο, το θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας και τα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

Από 24 έως 28 Αυγούστου το 5ο Πολυμορφικό Φεστιβάλ UNDERCCURENT Δράμας Χώροι δράσης το Αρχαιολογικό Μουσείο, το θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας και τα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

Από 24 έως 28 Αυγούστου

το 5ο Πολυμορφικό Φεστιβάλ

UNDERCCURENT Δράμας

Χώροι δράσης το Αρχαιολογικό Μουσείο, το θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας και τα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας

 

 

ΑΠΟ 24 έως και 28 Αυγούστου πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά στη Δράμα, το 5ο Πολυμορφικό Φεστιβάλ UNDERCCURENT που διοργανώνεται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας με την επωνυμία «Undercurrent  Κοιν.Σ.Επ.».

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικές τέχνες, λογοτεχνία, ποίηση αλλά και δράσεις διαμορφωμένες για παιδιά.

Οι χώροι δράσεις των εκδηλώσεων είναι στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο και η προσέλευση σ’ αυτές και η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «όπως η Δράμα και η ΑΜ-Θ βρίσκονται στο διπλό σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου, έτσι και το UNDERCURRENT Multiverse Festival αναμιγνύει τα είδη και τις επιρροές και αναδεικνύει τις ευκαιρίες για αυτοσχεδιασμό και δια-δραστικές εμπειρίες με το κοινό.

​Τα ιδρυτικά Μέλη της Κοιν.Σ.Επ. «Undercurrent», οι συνεργάτες της, αλλά και οι επαφές τους από τον δημιουργικό χώρο, έχουν κατανοήσει την στροφή του κοινού σε μορφές δράσεων έξω και πάνω από την κλασική «πεπατημένη οδό» των εκδηλώσεων, εκεί όπου η δημιουργία αισθητικών εμπειριών προέχει.

​Το UNDERCURRENT Multiverse Festival φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για την Δράμα φυσικά, αλλά και για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Ελλάδα, όπως και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου».

Μέγα χορηγοί είναι η Wonderplant και η Raycap, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εκδηλώσεις στηρίζονται από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης καθώς και από το Δήμο Δράμας.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Το Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 20.30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Ποιητική εκδήλωση «Ποιητικά Τρίηχα Καρδιάς».

Την Κυριακή 25 Αυγούστου, στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας και ώρα 20.30: Συναυλία Ιρλανδέζικης και Κέλτικης Μουσικής.

Στον ίδιο χώρο επίσης, έκθεση χειροποίητων κεραμικών από την ομάδα Unity Ceramics

Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας. Η έκθεση θα ανοίξει στις 20:00.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 18.00 στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό Δράμας.

Επίσης, στον ίδιο χώρο και ώρα 20.00, μουσική παράσταση με τα συγκροτήματα «7ΨΥΧΕΣ ΝΟΤΕΣ» & «FOUR QUARTERS».

Την Τρίτη 27 Αυγούστου στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας και ώρα 18.00, καλοκαιρινό  Bazaar από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα 18:00 αφήγηση – δραματοποίηση παραμυθιού από την «ΚΟΙΝΣΕΠ Ονειροτεχνείο».

Την ίδια ημέρα στις 20.00, παράσταση φωνητικής του τμήματος της κ. Γαλάτειας Μαστιχίδου από την Modern Music Academy.

Τέλος, την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 20.00 στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, Jazz – Ethnic Day: “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” “Τα Πρόσωπα του ήχου” παρουσιάζουν o Κώστας Αναστασιάδης (τύμπανα, τάμπλα)και ο Δημήτρης Μαχλής (κιθάρα, ούτι).