Home > Νέα > Η Τράπεζα Τροφίμων δυναμικά και πάλι κοντά στο συνάνθρωπο- Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Η Τράπεζα Τροφίμων δυναμικά και πάλι κοντά στο συνάνθρωπο- Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

 Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Η Τράπεζα Τροφίμων δυναμικά

και πάλι κοντά στο συνάνθρωπο

 

Έπειτα από ένα σύντομο καλοκαιρινό διάλειμμα, η  Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. και η Τράπεζα Τροφίμων στέκονται στο πλευρό των συνανθρώπων μας διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη των επισιτιστικών αναγκών τους.

Μέσω ενός πλήθους επισιτιστικών προγραμμάτων, η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας στηρίζει 2066 μέλη οικογενειών με τρόφιμα μακράς διάρκειας και προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκε η μηνιαία διανομή 50 ατομικών επιταγών  αξίας 60€ σε μοναχικούς ωφελούμενους τους Φορέα μας μέσω του προγράμματος “Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία IV με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΤΙΜΑ. Ακόμη, με τη στήριξη του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης και μέσω του προγράμματος “Αγάπη για την Τρίτη Ηλικία”, 13 ωφελούμενες οικογένειες της Τρίτης Ηλικίας παρέλαβαν την ατομική τους επιταγή, επίσης αξίας 60€ για αγορές σε είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας συνεχίζει τη διανομή 360 μηνιαίων δεμάτων, χάριν της μηνιαίας χρηματοδότησης ανώνυμου δωρητή, τα οποία περιλαμβάνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Επιπλέον, συνεχίζεται η διανομή άρτου, αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων.

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας αποτελεί την 4η πανελλαδικά Τράπεζα Τροφίμων, η οποία ιδρύθηκε από την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, τον Οκτώβριο του 2019. Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) κι έχει ως πρωταρχικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης τροφίμων, καλύπτοντας τις επισιτιστικές ανάγκες 2066 ωφελουμένων σε καθημερινή και μηνιαία βάση.