Home > Νέα > Πρόβλημα με τα σκουπίδια μετά τη λαϊκή στην οδό Χελμού

Πρόβλημα με τα σκουπίδια μετά τη λαϊκή στην οδό Χελμού

Πρόβλημα με τα σκουπίδια

μετά τη λαϊκή στην οδό Χελμού

 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την καθαριότητα από τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς παραμένει. Με το πέρας της λειτουργίας της κάθε Πέμπτη, οι περισσότεροι από τους μικροπωλητές καθαρίζουν τον χώρο τους και έτσι η δουλειά που έχει να κάνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, μειώνεται σημαντικά.

Όταν οι μικροπωλητές αποχωρούν, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου αναλαμβάνει το ολοκληρωτικό καθάρισμα. Τι γίνεται όμως όταν μερικοί από τους μικροπωλητές δεν ενδιαφέρονται να μαζέψουν τα σκουπίδια τους και τα παρατάνε στο δρόμο;

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύσει σήμερα ο «Π.Τ.», όπου βλέπουμε σε ορισμένα σημεία της οδού Χελμού να είναι καθαρά και σε άλλα σημεία να γίνεται ο κακός χαμός από τα σκουπίδια.

Το πρόβλημα είναι ότι, μέχρι να περάσει η Υπηρεσία Καθαριότητας, τα περισσότερα από τα σκουπίδια σκορπίζονται από τον αέρα σε διάφορα σημεία και έτσι δημιουργείται μια προβληματική κατάσταση.

Το θέμα αυτό θα πρέπει να διευθετηθεί οριστικά, με το Δήμο να προτρέπει με διάφορους τρόπους τους μικροπωλητές, να καθαρίζουν τα περισσότερα από τα άχρηστα αντικείμενά τους τοποθετώντας τα στους κάδους.

Βέβαια, το ζήτημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, καθώς πλέον από 29 Αυγούστου, η λαϊκή της 19ης Μαΐου καταργείται και πλέον θα ενωθούν όλοι παραγωγοί και μικροπωλητές στην λαϊκή της οδού Χελμού! Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και δεν θα γίνουν χειρότερα.