Home > Νέα > Χαλασμένα εδώ και μέρες τα φανάρια στη διασταύρωση των οδών Πατρ. Διονυσίου και γέφυρας Ζώνκε Μοναδική λύση η δημιουργία κυκλικών κόμβων

Χαλασμένα εδώ και μέρες τα φανάρια στη διασταύρωση των οδών Πατρ. Διονυσίου και γέφυρας Ζώνκε Μοναδική λύση η δημιουργία κυκλικών κόμβων

Χαλασμένα εδώ και μέρες

τα φανάρια στη διασταύρωση

των οδών Πατρ. Διονυσίου και γέφυρας Ζώνκε

Μοναδική λύση η δημιουργία κυκλικών κόμβων

 

 

ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΙ εδώ και μέρες παραμένουν οι φωτεινοί σηματοδότες, στην περιοχή της διασταύρωσης των οδών τέρμα 19ης Μαΐου, Πατρ. Διονυσίου και της γέφυρας Ζώνκε.

Το ζήτημα εγκυμονεί πραγματικούς κινδύνους ατυχημάτων, καθώς στο σημείο διασταυρώνονται ουσιαστικά τέσσερις αμφίπλευρες οδοί.

Η αρμόδια υπηρεσία έχει κινηθεί ώστε να διορθώσει τη βλάβη, όμως όπως έχουμε αναφερθεί και σε παλαιότερα δημοσιεύματα με παρόμοιες βλάβες, αργούν να εμφανιστούν τόσο οι τεχνικοί που έρχονται από ανάλογη τεχνική εταιρεία από άλλη πόλη, όσο και τα ανταλλακτικά που έρχονται από το εξωτερικό.
Παρόμοιο ζήτημα είχε παρουσιαστεί παλαιότερα στους φωτεινούς σηματοδότες του Αίμου  επί της 1ης Ιουλίου και πολλές φορές παρουσιαζόταν ίδιο πρόβλημα στην παλιά διασταύρωση του Ξηροποτάμου ή και στη διασταύρωση στα Κουδούνια με το νότιο περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Η μόνη επιλογή που έχουμε στις περιπτώσεις αυτές με τους σηματοδότες, είναι η μεγάλη προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί μέχρι να διορθωθεί η βλάβη, αλλά κυρίως η κατάργησή τους και η μετατροπή της διασταύρωσης σε κυκλικό κόμβο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα και για το λόγο αυτό, η Π.Ε. Δράμας έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και μερικά χρόνια να μετατρέψει τις μεγάλες διασταυρώσεις σε κόμβους. Φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα να καταργηθούν και τα σημαντικότερα σημεία φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο της πόλης και να δημιουργηθούν κυκλικοί κόμβοι, όπως αυτό Πατρ. Διονυσίου και τέρμα 19ης Μαΐου, στη διασταύρωση του Αίμου όπου επίσης είναι ένα δύσκολο σημείο, στην Εθνικής Αμύνης και Πατρ. Διονυσίου και αλλού.