Home > Νέα > Στην Αργυρούπολη 27 – 29 Αυγούστου Τριήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων εορτασμού του Ιερού Ναού «Η αποκεφάλιση του Ιωάννη του Προδρόμου»

Στην Αργυρούπολη 27 – 29 Αυγούστου Τριήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων εορτασμού του Ιερού Ναού «Η αποκεφάλιση του Ιωάννη του Προδρόμου»

Στην Αργυρούπολη 27 – 29 Αυγούστου

Τριήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων

εορτασμού του Ιερού Ναού

«Η αποκεφάλιση του Ιωάννη του Προδρόμου»

 

Τριήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις εορτασμού του Ιερού Ναού «Η αποκεφάλιση του Ιωάννη του Προδρόμου», διοργανώνει ο Δήμος Προσοτσάνης σε συνεργασία με την Κοινότητα Αργυρούπολης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Αναγέννηση». Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 27, 28 και 29 Αυγούστου στην Αργυρούπολη, είναι αφιερωμένες στη μνήμη των Απανταχού Αγωνισθέντων και Θυσιασθέντων για την πατρίδα Αργυρουπολιτών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 19.30 θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου Αργυρουπολιτών «Παλαίμαχοι – Νέοι» στο γήπεδο Αργυρούπολης.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 19.00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ναό «Η αποκεφάλιση του Ιωάννη του Προδρόμου».

Στις 20.00 θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας «Της αποκεφάλισης του Τίμιου Προδρόμου». Θα ακολουθήσει στις 21.00 παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι με τους Θεοδωρίδη Παναγιώτη, Σαχταρίδου Ειρήνη, Κεσίδη Γιάννη στην πλατεία Αργυρούπολης.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 07.15 θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία. Κατόπιν στις 10.00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των απανταχού αγωνισθέντων και θυσιασθέντων για την πατρίδα Αργυρουπολιτών.

Στις 18.00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στης Βρύσκας το Γουήν και η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι στις 21.00 με τους Γιώργο Ορφανίδη, Αντώνη Νικιφορίδη, Γιάννη Κεσίδη στην πλατεία Αργυρούπολης.