Home > νέα > Η τραγική κατάσταση του οδοστρώματος της οδού Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα

Η τραγική κατάσταση του οδοστρώματος της οδού Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα

Η τραγική κατάσταση

του οδοστρώματος της οδού

Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα

 

ΓΙΑ ΤΟ δρόμο της οδού Αγίας Βαρβάρας, δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύουμε σχετικό σημείωμα. Πρόκειται για έναν από τους χειρότερους δρόμους της πόλης, ο οποίος πέραν όλων των άλλων, βρίσκεται και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Μεγάλο μέρος του οδοστρώματος της οδού είναι κατεστραμμένο και η ζημιά έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν πέρασε απ’ αυτόν και το δίκτυο φυσικού αερίου.

Σήμερα, το να διανύσει κανείς αυτό το οδόστρωμα, τόσο με τα πόδια όσο και με το αυτοκίνητο ή ακόμα χειρότερα με μηχανάκι ή και ποδήλατο, αποτελεί σχεδόν Οδύσσεια. Αφενός γιατί τα αυτοκίνητα παρκάρουν όπως – όπως με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χώρος για τη διέλευση των πεζών, ενώ υπάρχει μέγα πρόβλημα για την καθαριότητά του. Πρόκειται για ένα δρόμο, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι πάρα πολύ βρώμικος και αυτό είναι μια άσχημη πραγματικότητα.

Στα τόσα χρόνια, δυστυχώς, καμιά δημοτική αρχή δεν φρόντισε να διορθώσει το δρόμο αυτό, να αλλάξει το οδόστρωμά του και μάλιστα χωρίς να γίνει καν προσπάθεια μιας μελέτης η οποία θα όριζε έστω ένα πλάνο για το δρόμο.

Στο θέμα αυτό έχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές, παρ’ όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμιά απολύτως σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Στο σημείωμα αυτό σήμερα, αναφερόμαστε όμως και σε ένα από τα χειρότερα σημεία του οδοστρώματος, που είναι ακριβώς μπροστά από τα γραφεία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, όπου σε πολύ λίγες ημέρες, θα βρεθεί κόσμος να περπατάει και να κινείται εκεί, και οι επισκέπτες θα καταφτάσουν. Σ’ εκείνο ακριβώς το σημείο, εδώ και μήνες έχουν δημιουργηθεί μερικές λακκούβες, οι οποίες δυσκολεύουν την όδευση για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο «Π.Τ.» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας κ. Σαλπιγκτίδη, θέτοντας το ερώτημα για το πότε θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος, τουλάχιστον σ’ εκείνο το σημείο.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, «ο δρόμος έχει ενταχθεί στα έργα της οδοποιίας και θα διορθωθεί προσωρινά, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο επόμενο διάστημα». Ερωτώμενος αν αυτό θα γίνει έστω πριν από την έναρξη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, σημείωσε ότι «θα διορθωθεί το σημείο αυτό πριν από το Φεστιβάλ, έτσι ώστε να μην κρατάει νερά, γιατί εκείνο το διάστημα μπορεί να βρέχει». Όπως είπε μάλιστα, «αυτό θα γίνει τώρα, τις επόμενες ημέρες».
Περιμένουμε να το δούμε και θα επανέλθουμε!

Θ.Πολ.