Home > Πρώτο Θέμα > Ικανοποίηση όλων από την πρώτη μέρα λειτουργίας της λαϊκής στην ανάπλαση ► Δωρεάν δρομολόγια Αστικών από το κέντρο προς τη λαϊκή και στάση ταξί

Ικανοποίηση όλων από την πρώτη μέρα λειτουργίας της λαϊκής στην ανάπλαση ► Δωρεάν δρομολόγια Αστικών από το κέντρο προς τη λαϊκή και στάση ταξί

Δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου στον «Π.Τ.»

Ικανοποίηση όλων από

την πρώτη μέρα λειτουργίας

της λαϊκής στην ανάπλαση

► Δωρεάν δρομολόγια Αστικών από το κέντρο προς τη λαϊκή και στάση ταξί

► Την ικανοποίησή του εκφράζει και ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΡΚΕΤΑ θετικές φαίνεται να είναι οι εντυπώσεις από την πρώτη μέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς σε πλήρη λειτουργία στην περιοχή της ανάπλασης. Τα πρώτα μηνύματα είναι αρκετά θετικά και ενθαρρυντικά απ’ όλους, μιας και οι Δραμινοί καταναλωτές κατέβηκαν στην περιοχή τόσο για να κάνουν τις αγορές τους, όσο και για να δουν τη νέα ολοκληρωμένη εικόνα.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Πυργιλής, εκφράζει σε πρώτη φάση την ικανοποίησή του ότι η πρώτη μέρα πήγε πολύ καλά, επισημαίνοντας βέβαια ότι όντως υπήρξαν διάφορα προβλήματα, τα οποία θα επιλυθούν στη συνέχεια την επόμενη Πέμπτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα βλέπουμε κάθε Πέμπτη τι συμβαίνει και αναλόγως θα προχωράμε».

Ερωτώμενος για το τι είδε και άκουσε από τον κόσμο αλλά και από τους εκθέτες, σημείωσε ότι ήδη από τις 05.30 το πρωί ήταν ο ίδιος με τους μικροπωλητές και παραγωγούς στο χώρο, έστησαν μαζί τους πάγκους στις θέσεις που έχουν οριστεί και τόνισε ιδιαίτερα ότι, «κανένας πάγκος δεν έχει τοποθετηθεί σε αυθαίρετη θέση. Όλα έγιναν όπως τα είχαμε ορίσει».

Είπε ακόμα ότι «από όσα είδα την πρώτη μέρα κατά την οποία η λαϊκή αγορά λειτούργησε εξ ολοκλήρου στην περιοχή της ανάπλασης, στην αρχή ο κόσμος είχε περιέργεια, όλοι έβλεπαν το πώς θα δουλέψουν και γενικά υπήρχαν ανάμεικτα συναισθήματα», ενώ είπε ότι «γενικά δικαιώθηκα, στη συνέχεια».

Σημείωσε ότι «το μπροστά κομμάτι – αν μπορούμε να το διαχωρίσουμε – δούλεψε πάρα πολύ καλά και ήδη από τις 10.00 το πρωί οι παραγωγοί που ήρθαν από τη 19ης Μαΐου έπαιρναν τηλέφωνο να μ’ ευχαριστήσουν και είχαν ξεπουλήσει».

Σε γενικές γραμμές μας λέει ότι «ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος, και όλοι έλεγαν ότι είχαν καιρό να δουν τόσο κόσμο».

Τουαλέτες «Ποδηλατούπολης»

Όσον αφορά το πρόβλημα με τις τουαλέτες που υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό, ο κ. Πυργιλής επισημαίνει ότι σύντομα θα ανοίξουν αυτές εντός του πάρκου της «Ποδηλατούπολης», επισημαίνοντας ότι σε επαφή που είχε με τον ανάδοχο εργολάβο, «υποσχέθηκε ότι από την επόμενη Πέμπτη θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και εκείνες του τένις».

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι, από τις πρώτες εβδομάδες της νέας δημοτικής αρχής, ο ίδιος ο δήμαρχος επισκέφθηκε τον χώρο, μαζί με τον εργολάβο και ζήτησε την εντατικοποίηση των εργασιών. Παρ’ όλα αυτά, από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν έξι μήνες και ο ανάδοχος εργολάβος δεν έχει έτοιμες τις τουαλέτες, αν και είχε υποσχεθεί το γρηγορότερο δυνατό!

Δωρεάν δρομολόγια Αστικών

Το ζήτημα της μεταφοράς των καταναλωτών στη νέα ολοκληρωμένη λαϊκή, αποτελεί επίσης ένα σοβαρό ζήτημα. Είναι γεγονός ότι, όσοι καταναλωτές έρχονταν από τα γύρω χωριά, μετέβαιναν εύκολα στην παλιά λαϊκή. Τώρα όμως η λαϊκή είναι αρκετά πιο μακριά τόσο γι’ αυτούς, αλλά και για αρκετούς ηλικιωμένους από διάφορες περιοχές της πόλης.

Σε σχετική ερώτηση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πυργιλής, επισημαίνει ότι «θα υπάρξει ενίσχυση του Αστικού ΚΤΕΛ, ώστε να ενταχθούν άμεσα δωρεάν δρομολόγια, ώστε ο κόσμος να μπορεί να κατεβαίνει στη λαϊκή. Έχουμε μιλήσει με τα Αστικά αλλά και τα δύο σωματεία της λαϊκής, ώστε να υπάρχουν δωρεάν δρομολόγια την Πέμπτη από το κέντρο της πόλης στην λαϊκή, στο χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων και έχουν συμφωνήσει όλοι».

Σημειώνει μάλιστα ότι, θα δημιουργηθεί και μια στάση ταξί στην οδό Κεφαλληνίας μπροστά από το πάρκο των σκυλιών.

Πρόβλημα με το ΚΗΦΗ

Ένα από τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν, είναι και αυτό της πρόσβασης του λεωφορείου του ΚΗΦΗ που μεταφέρει τους ηλικιωμένους στη δομή. Δυστυχώς, παρ’ όλο που υπήρχαν κώνοι ώστε να μην κλείσει ο δρόμος και δημιουργηθεί αδιέξοδο στο πρώτο μέρος της οδού Νικομηδείας με πρόσβαση από την 1ης Ιουλίου, ορισμένοι πέταξαν τους κώνους και έβαλαν τα φορτηγά τους.

Για το θέμα αυτό, ο αντιδήμαρχος είπε ότι «κανονικά δεν έπρεπε να μπαίνουν φορτηγά εκεί γιατί δημιουργεί αδιέξοδο. Τώρα θα δημιουργήσουμε μια πινακίδα που θα επιτρέπει τη διέλευση μόνο του αυτοκινήτου του ΚΗΦΗ  και τη μη στάθμευσης των φορτηγών, ώστε να κινείται το λεωφορείο του ΚΗΦΗ.

Ικανοποίηση από τους παραγωγούς

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν πάντως και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, που για πρώτη φορά χθες συμμετείχαν στη νέα λαϊκή αγορά στην ανάπλαση.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Σωματείου των Παραγωγών κ. Βασίλης Χρυσοστομίδης, σε γενικές γραμμές εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πρώτη μέρα λειτουργίας στο νέο χώρο λέγοντας ότι «η πρώτη εντύπωσή μου είναι θετική. Θέλω όμως να πω ότι, τελικό συμπέρασμα θα βγάλουμε μετά από ένα μήνα στο νέο χώρο».

Σημείωσε ακόμα ότι «και από συζητήσεις που έχω κάνει με συναδέλφους παραγωγούς, όλοι είναι αρκετά ικανοποιημένοι κι ευχαριστημένοι, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που πάντα θα υπάρχουν ζητήματα».

Ο ίδιος έθεσε ως «μελανό σημείο, τη μη τοποθέτηση πάγκων μπροστά από τον νέο Παιδικό σταθμό. Αυτό δημιουργεί ένα κενό και ουσιαστικά έχουμε πρώτη και δεύτερη λαϊκή».

Ερωτώμενος αν συζήτησε το θέμα αυτό με τον αντιδήμαρχο είπε ότι «είναι νόμος του κράτους, ότι δεν μπορείς να βάλεις πάγκους μπροστά σε σχολεία και εκκλησίες, ενώ ο αντιδήμαρχος είπε μήπως και μπορέσουμε να δούμε διαφορετικά το θέμα».

Στην ερώτηση για το αν συζήτησε με τους καταναλωτές, είπε ότι όλοι στάθηκαν θετικά στη νέα κατάσταση, σημειώνοντας πάντως ότι, «η διαβεβαίωση από το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, είναι ότι αυτή είναι μια προσωρινή λύση για ένα χρονικό διάστημα και μετά θα πάμε στην 19ης Μαΐου. Κάτι που υποσχέθηκε και σ’ εμάς και στον Εμπορικό Σύλλογο. Εμείς είμαστε αρωγοί και ότι πει ο δήμαρχος θα το κάνουμε».