Home > νέα > Από 1 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού επί της Χελμού στην ανάπλαση

Από 1 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού επί της Χελμού στην ανάπλαση

Από 1 Σεπτεμβρίου η λειτουργία

του νέου Παιδικού Σταθμού

επί της Χελμού στην ανάπλαση

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΕΡΓΟ του νέου Παιδικού Σταθμού στην Οδό Χελμού στην ανάπλαση, έχει ολοκληρωθεί και πλέον αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τις επόμενες ημέρες για να δεχθεί τα πρώτα νήπια και συγκεκριμένα από 1 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο επί θητείας δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου, με τις πρώτες ενέργειες να γίνονται το 2019 ώστε να ενταχθεί τότε για χρηματοδότηση στο «Φιλόδημος» του Υπ. Εσωτερικών.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο «Π.Τ.» έχει παρακολουθήσει από κοντά την πορεία και εξέλιξη του έργου μέχρι και σήμερα.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Δράμας, πήρε πλέον και την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας του, ενώ στις 29 Μαΐου έγινε και η ονοματοδοσία του από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας και πήρε τον τίτλο του 2ου Παιδικού Σταθμού Δήμου Δράμας.

Στον εν λόγω πλέον 2ο Παιδικό Σταθμό, θα μετεγκατασταθεί ο εν λειτουργία 2ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου επί της οδού Βεργίνας, καθώς και ο 5ος ο οποίος θα κλείσει.

Πλέον, ο νέος Παιδικός επί της οδού Χελμού, θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 75 νηπίων.

Η μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ

Ο 2ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Δράμας, είναι από τους παλαιότερους στην πόλη της Δράμας. Και μετά από την μετεγκατάστασή του στις νέες εγκαταστάσεις, ο χώρος θα ανακαινιστεί καταλλήλως, προκειμένου να υποδεχθεί το ΚΑΠΗ του Δήμου Δράμας.

Και αν το σκεφτεί κανείς, πρόκειται για σχήμα οξύμωρο, καθώς από τη μια μεριά εδώ και 60 περίπου χρόνια ο συγκεκριμένος Παιδικός φιλοξενούσε παιδιά, ενώ από εδώ και πέρα θα φιλοξενεί ηλικιωμένους συμπολίτες μας από τα ΚΑΠΗ. Στο μέλλον, σίγουρα θα φιλοξενήσει και συμπολίτες μας που κάποτε μπορεί να είχαν φιλοξενηθεί οι ίδιοι ως νήπια.

Χιλιάδες παιδιά όλα αυτά τα χρόνια, που σήμερα είναι ενήλικες πέρασαν από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και σίγουρα πολλοί μπορεί ακόμα και να θυμούνται εκείνα τα χρόνια και να έχουν να διηγηθούν κάτι.