Home > Νέα > Έκλεισαν οι λακκούβες μπροστά από τα γραφεία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Αντιδήμαρχος: Θα υπάρξει ριζική αποκατάσταση της οδού Αγίας Βαρβάρας

Έκλεισαν οι λακκούβες μπροστά από τα γραφεία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Αντιδήμαρχος: Θα υπάρξει ριζική αποκατάσταση της οδού Αγίας Βαρβάρας

Έκλεισαν οι λακκούβες μπροστά

από τα γραφεία του Φεστιβάλ

Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Αντιδήμαρχος: Θα υπάρξει ριζική αποκατάσταση της οδού Αγίας Βαρβάρας

 

 

ΜΟΛΙΣ  προ ημερών ο «Π.Τ.» είχε αναφερθεί στο χάλι που παρουσιάζει το οδόστρωμα της οδού Αγίας Βαρβάρας και ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το σχηματισμό λακκούβων μπροστά από τα γραφεία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σαλπιγκτίδη, μας είχε διαβεβαιώσει ότι εντός των ημερών το πρόβλημα θα διορθωνόταν προσωρινά με ασφαλτόστρωση.

Και όντως, η ασφαλτόστρωση αυτή έγινε και έτσι διορθώθηκε – έστω και εν μέρει – ένα μεγάλο πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, το οδόστρωμα της οδού Αγίας Βαρβάρας παραμένει ένα από τα πλέον προβληματικά σημεία της πόλης.

Για το θέμα της συγκεκριμένης οδού, ο «Π.Τ.» έχει αναφερθεί πολλάκις με δημοσιεύματα, τόσο παλαιότερα, όσο και φέτος. Παρ’ όλα αυτά δεν είχε γίνει, καθώς η προηγούμενη δημοτική αρχή έθετε διάφορες δικαιολογίες.

Δεν υπάρχει πλέον άλλη δικαιολογία από τη νέα δημοτική αρχή για να μην διορθωθεί οριστικά ο δρόμος αυτός. Ήδη από την περιοχή έχει περάσει και το δίκτυο φυσικού αερίου και πλέον απ’ ότι φαίνεται, δεν αναμένονται άλλες εργασίες να γίνουν εκεί.

Είναι καιρός λοιπόν, αυτό το τόσο σημαντικό έργο στο ιστορικό κέντρο της πόλης να ολοκληρωθεί, ώστε να μην έχουμε αυτή την τόσο άσχημη κατάσταση.

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σαλπιγκτίδης, δήλωσε ότι πρόκειται για «εργασίες προσωρινής αποκατάστασης τμήματος του οδοστρώματος», ενώ σημείωσε ότι «η παρέμβαση έγινε προκειμένου να διευκολύνουμε την προσέλευση του κόσμου κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με το ελάχιστο δυνατό κόστος, έως ότου ξεκινήσουν τα έργα της Οδοποιίας».

Τόνισε μάλιστα, ότι, «ο δρόμος είναι ενταγμένος στην Οδοποιία Δράμα 2024, όπου θα γίνει ριζική αποκατάσταση από το ύψος του Ερυθρού Σταυρού έως και την οδό Αγαθαγγέλου».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Π.Τ.» ο κ. Σαλπιγκτίδης, «θα μπορούσαμε να το κάνουμε με μια άλλη διαδικασία, σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι, όμως όταν ξέρουμε ότι σε 3-4 μήνες θα μπορέσουμε να κάνουμε όλο το δρόμο, τότε δεν μπορούμε να ξοδεύουμε χρήματα».

Όπως  σημείωσε χαρακτηριστικά, «όταν γίνει το έργο, θα ξηλωθεί όλο το οδόστρωμα και θα ασφαλτοστρωθεί πλήρως».

Θ.Πολ.