Home > νέα > Αγωγός ομβρίων υδάτων από την περιμετρική Κορυλόβου μέχρι τον χείμαρρο Καλλιφύτου

Αγωγός ομβρίων υδάτων από την περιμετρική Κορυλόβου μέχρι τον χείμαρρο Καλλιφύτου

Στο πλαίσιο του έργου της περιμετρικής οδού Κορυλόβου

Αγωγός ομβρίων υδάτων

από την περιμετρική Κορυλόβου

μέχρι τον χείμαρρο Καλλιφύτου

Θα διασχίζει κάθετα το στρατόπεδο και οριζόντια την οδό Ραιδεστού

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκονται τα έργα της περιμετρικής οδού Κορυλόβου, όπου θα γίνει μια πλήρη  διαμόρφωση και ανάπλαση του χώρου, με πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, πάρκα, χώρους στάθμευσης και άλλα.

Η ανάπλαση της περιμετρικής Κορυλόβου, περιλαμβάνει γενικότερα έργα για άθληση των συμπολιτών μας στην περιοχή, καθώς και άλλα ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Μέσα στο σύνολο των έργων όμως, περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός αγωγού ομβρίων υδάτων. Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο κομμάτι του έργου δεν έχει ξεκινήσει και αυτό αναμένεται να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το έργο «Διαμόρφωση περιμετρικής οδού Κορυλόβου», αρχικού προϋπολογισμού 4.472.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε μετά από δωρεά της εταιρείας Raycap και της οικογένειας του αείμνηστου Κώστα Αποστολίδη.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σαλπιγκτίδης, εξηγεί ότι ο αγωγός αυτός θα ξεκινάει κάθετα από την περιμετρική οδό Κορυλόβου, θα διασχίζει κάθετα το στρατόπεδο και θα διατρέχει όλη την οδό Ραιδεστού μέχρι και τον χείμαρρο Καλλιφύτου.

Αναλυτικότερα και όπως σημειώνει ο κ. Σαλπιγκτίδης, ο αγωγός θα ξεκινάει από το χαμηλότερο σημείο της περιμετρικής οδού που είναι ακριβώς επάνω από τον στίβο μάχης του στρατοπέδου και θα περνάει μέσα από αυτό.

Σημείωσε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες άδειες για την κατασκευή αυτή από τον Στρατό. «Στη συνέχεια ο αγωγός θα διασχίζει το στρατόπεδο για να εισέλθει στην οδό Ραιδεστού μέχρι να συναντήσει κάθετα την οδό Φιλίππου».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «στην οδό Φιλίππου θα γίνει τομή και θα υπάρξει και μια παρέμβαση σ’ εκείνο το σημείο προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της συγκέντρωσης νερών στη στροφή προς το Γήπεδο Κραχτίδη».

Με το τελικό αποτέλεσμα του έργου, ο αγωγός από την περιμετρική οδό Κορυλόβου θα καταλήξει στον ξεροχείμαρρο Καλλιφύτου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο θα είναι ολοκληρωμένο σε ένα χρόνο περίπου, μέχρι δηλαδή και το πέρας των εργασιών του συνολικού έργου που είναι το Νοέμβριο του 2025.