Home > νέα > Ιερός Ναός Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας Πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στα φετινά «Χρυσοστόμεια»

Ιερός Ναός Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας Πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στα φετινά «Χρυσοστόμεια»

Ιερός Ναός Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας

Πλούσιες πολιτιστικές

και αθλητικές εκδηλώσεις

στα φετινά «Χρυσοστόμεια»

 

Οι καθιερωμένες λατρευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του συμπολιούχου Δράμας Αγίου ενδόξου Ιερο-εθνομάρτυρα Δράμας Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Σμύρνης του από Δράμας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν το προσεχές Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Χρυσοστόμου. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, ο Ιερός Ναός Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Δράμας – Σμύρνης, ο Δήμος Δράμας και η Π.Ε. Δράμας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το Σάββατο 7 του μηνός, στις 17.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αθλητικού χαρακτήρα στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας, στις 18.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, και στις 20.00μ.μ. στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, θα γίνει απονομή επάθλων σε α) Πρωταθλητές Ελλάδος και διεθνείς αθλητές, β) Δραμινούς με προσφορά στο γένος. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τα «Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης» Δράμας, με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας χάλκινων «Visoka». Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Ακολούθως, την επόμενη ημέρα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 π.μ., θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και Μνημόσυνο θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στις 10.00 π.μ., λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Χρυσοστόμου, ενώ στις 19.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μεθέορτος εσπερινός και παράκλησις του Αγίου Χρυσοστόμου.

Αθλητικοί αγώνες «Χρυστοστόμεια ζ’»
Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Δράμας στις 17.30μ.μ. θα διεξαχθούν οι αγώνες στίβου με συμμετοχές του ΑΜΕΑ Σερρών – Καβάλας – Θεσσαλονίκης – Δράμας «Αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό», στις 19.45μ.μ αγώνες παίδων δημοτικών σχολείων αποστάσεων 1500μ. με την εκκίνηση από το Μητροπολιτικό μέγαρο και τερματισμό στην εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμου, και στις 19.50μ.μ θα διεξαχθούν οι αγώνες ΑΜΕΑ αποστάσεων 1000μ. με την εκκίνηση από το Μητροπολιτικό μέγαρο και τερματισμό στην εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμου.
Η απονομή επάθλων θα γίνει μετά τις 20.00μ.μ. και με την λήξη του εσπερινού σε α) πρωταθλητές Ελλάδος και διεθνείς αθλητές και β) Δραμινούς με προσφορά στο γένος.
Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας στην μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου. Η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη. Η απονομή διπλωμάτων και μεταλλίων θα γίνει μετά το πέρας του εσπερινού.