Home > Πρώτο Θέμα > Κεραμέως από τη Δράμα: Πολύ ταχύτερη η απονομή των συντάξεων που φτάνουν τις 1.000 την ημέρα ► Επίσκεψη στον e-ΕΦΚΑ Δράμας και συνάντηση με υπαλλήλους

Κεραμέως από τη Δράμα: Πολύ ταχύτερη η απονομή των συντάξεων που φτάνουν τις 1.000 την ημέρα ► Επίσκεψη στον e-ΕΦΚΑ Δράμας και συνάντηση με υπαλλήλους

Στη Δράμα χθες η υπουργός Εργασίας Ν. Κεραμέως

Κεραμέως από τη Δράμα: Πολύ

ταχύτερη  η απονομή των συντάξεων

που φτάνουν τις 1.000 την ημέρα

► Επίσκεψη στον e-ΕΦΚΑ Δράμας και συνάντηση με υπαλλήλους

► Εξήρε το έργο του διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Εργασίας κα. Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από την υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, το διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη που είναι και Δραμινός στην καταγωγή, τον βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και άλλα στελέχη του Υπουργείου και της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα.

Η υπ. Εργασίας βρέθηκε στη Δράμα, στο πλαίσιο της περιοδείας κυβερνητικού κλιμακίου, ώστε να δει και να ακούσει προβλήματα της αρμοδιότητάς της, τα οποία θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό με την ευκαιρία των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Η υπουργός έφτασε στην πόλη της Δράμας αργά το μεσημέρι και η πρώτη επίσκεψη ήταν στο κτίριο του e-ΕΦΚΑ, όπου συναντήθηκε με τη διεύθυνση και το προσωπικό του Οργανισμού.

Την υπουργό Εργασίας περίμεναν στο σκαλιά του e-ΕΦΚΑ Δράμας, εκπρόσωποι της Ένωσης Φοροτεχνικών – Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Δράμας, οι οποίοι της εξέθεσαν ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο. (σ.σ. Ξεχωριστό ρεπορτάζ σε άλλο δημοσίευμα του «Π.Τ.» σήμερα).

Μετά από την επίσκεψή στον e-ΕΦΚΑ Δράμας, η κα. Κεραμέως επισκέφθηκε επιχειρήσεις της περιοχής, όπου συνομίλησε σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Ταχύτερη απονομή των συντάξεων

Αναλυτικότερα, η κα. Κεραμέως με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε ότι «κάνουμε επισκέψεις στα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να γνωρίσουμε τους υπαλλήλους, να συζητήσουμε για την πορεία συνολικά των εργασιών του e-ΕΦΚΑ, για τον ρυθμό απονομής συντάξεων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Όπως εξήγησε η υπουργός, «η πραγματικότητα είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, για έναν ταχύτερο ρυθμό απονομής συντάξεων. Κατά μέσο όρο πλέον οι συντάξεις εκδίδονται σε δύο μήνες και έχουμε ξεπεράσει το όριο των 1.000 συντάξεων ανά ημέρα συνολικά στην επικράτεια. Στόχος μας είναι να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι».

Προβλήματα και υλικοτεχνικός εξοπλισμός e-ΕΦΚΑ

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο e-ΕΦΚΑ, υποστελέχωση και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η κα. Κεραμέως απάντησε ότι, «ο κ. Διοικητής, μαζί με τη διοίκηση, κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου ακριβώς να κατανείμει με τον βέλτιστο τρόπο το προσωπικό του e-ΕΦΚΑ και ταυτόχρονα να το ενισχύσει».

Όπως σημείωσε μάλιστα η ίδια, «μόλις συζητούσαμε το αίτημα του Υπουργείου Εργασίας συνολικά για τον προγραμματισμό προσλήψεων το 2025 και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αφορούν τον e-ΕΦΚΑ. Νομίζω ότι η διοίκηση καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο e-ΕΦΚΑ και στον οποίο πιστώνεται και το ορατό αποτέλεσμα σε σχέση με την απονομή συντάξεων, για το πόσο καιρό έπρεπε παλαιότερα να εκδοθούν οι συντάξεις»

Αλλαγές για το επίδομα ανεργίας

Ειδική αναφορά έκανε επίσης η υπ. Εργασίας κα. Κεραμέως, αναφορικά με το ζήτημα των αλλαγών που επίκεινται στο επίδομα ανεργίας. Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια δηλώσεών της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο προετοιμάζεται, προκειμένου ακριβώς να αλλάξει τη φιλοσοφία του επιδόματος ανεργίας, η οποία είναι στη βασική της θεώρηση ίδια, σχεδόν 70 χρόνια. Στόχος είναι ακριβώς να στηρίξουμε τους ανέργους, ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο της ανεργίας και ταυτόχρονα να τους παρακινήσουμε στην εύρεση εργασίας. Στόχος είναι να γίνει πιο δίκαιο το επίδομα ανεργίας».