Home > Νέα > Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην 88η Δ.Ε.Θ.

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην 88η Δ.Ε.Θ.

Δυναμική παρουσία

της Περιφέρειας ΑΜΘ στην 88η Δ.Ε.Θ.

Μοναδικές παρουσίες από τη Δράμα ο βουλευτής Ν.Δ. Δ. Κυριαζίδης, ο δήμαρχος Δράμας Γ. Παπαδόπουλος

 

 

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ του περασμένου Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάστηκε στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το περίπτερο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Κατά τη διάρκεια της τελετής, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ από τη Δράμα το παρών έδωσε ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κ. Κυριαζίδης, ο δήμαρχος Δράμας κ. Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Βογιατζής.

Παρούσα ήταν επίσης η διοίκηση της Περιφέρειας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Τοψίδη, επισημαίνοντας στον χαιρετισμό του ότι «η νέα διοίκηση συνεχίζει να επενδύει στην εξωστρέφεια».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο να επισκεφτεί την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, όπως και ο Καβαλιώτης υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Τοψίδης, «τόσο στο περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Έβρου, όπως και σε όλη την εγκατάσταση είχα την ευκαιρία να συναντήσω συναδέλφους από την Αυτοδιοίκηση, όπως και από τα Επιμελητήρια».

Σημείωσε ακόμα, ότι «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει δυναμικά και στην φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, καθώς ως Διοίκηση πιστεύουμε στον εκθεσιακό θεσμό και στα οφέλη που αυτός κομίζει στους συμμετέχοντες.

Η εξωστρέφεια θεωρούμε ότι είναι βασική προϋπόθεση της αναπτυξιακής προοπτικής που θέλουμε να δώσουμε στον τόπο μας και τέτοιες διοργανώσεις εξυπηρετούν λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ μετέφερε το μήνυμα ότι το περίπτερο της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συγχρόνως εκπροσωπεί τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρατήρησε πως η ΠΑΜΘ «κάνει άλματα» τα τελευταία χρόνια.

Θα πρέπει να αναφέρουμε τέλος, ότι, ο δήμαρχος Δράμας κ. Παπαδόπουλος είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, όπου συζήτησαν θέματα που ενδιαφέρουν το Δήμο Δράμας.