Home > Νέα > Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Δράμας στο CERN της Γενεύης

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Δράμας στο CERN της Γενεύης

Εκπαιδευτική επίσκεψη

μαθητών της Δράμας

στο CERN της Γενεύης

 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Νομού Δράμας, οι οποίοι διακρίθηκαν στο γραπτό διαγωνισμό Β. Ξανθόπουλος 2024, στο ερευνητικό κέντρο C.E.R.N. της Γενεύης. Η φετινή χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία για το CERN μιας και φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια λειτουργίας του.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα γιγάντια πειράματα του CERN και τον τρόπο που αποκαλύπτουν οι επιστήμονες τα μυστήρια της ύλης με την έκθεση Quantum World, ενώ επισκέφτηκαν τη διαδραστική σήραγγα LHC με πρακτικά πειράματα, πραγματικά επιστημονικά αντικείμενα και καθηλωτικά διαδραστικά περιβάλλοντα.

Κατά την επίσκεψή τους, ανακάλυψης τον παράξενο και υπέροχο τρόπο που λειτουργεί το Σύμπαν στην ελάχιστη κλίμακα.

Η ξενάγηση στους πειραματικούς χώρους του CERN έγινε από τον Δραμινό κ. Κώστα Παπαστεργίου, Accelerator Beam Transfer – Pulsed Power Engineering, στο εργοστάσιο αντιύλης και στο κυκλοσύγχροτρο. Η Δρ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Μπολόνια / Ιταλίας, ερευνήτρια στο CERN και στο πείραμα ALICE, μας ξενάγησε στους ανιχνευτές ALICE και ATLAS.

Η επίσκεψή των Δραμινών μαθητών ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην πόλη της Γενεύης, όπου επισκέφτηκαν επίσης τον καθεδρικό Ναό του St. Pierre και την ιστορική πλατεία της Γενεύης (Place du Bourg – de Four).

Στην εκδρομή συμμετείχαν οι μαθητές: Παράσογλου Νικόλαος από το 3ο ΓΕΛ, Καζάκης Λεόντιος από το Μουσικό ΓΕΛ και Σαλαγιάννης Ευάγγελος από το 1ο ΓΕΛ.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί: Αλεξίου Μπετίνα-Βέρα από το 2ο Γ/σιο Δράμας και Κατσαρού Μαρία από το 3ο ΓΕΛ Δράμας.