Home > νέα > «Ήταν το καλύτερο Φεστιβάλ των τελευταίων πέντε χρόνων» Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιάννης Σακαρίδης στον «Π.Τ.»

«Ήταν το καλύτερο Φεστιβάλ των τελευταίων πέντε χρόνων» Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιάννης Σακαρίδης στον «Π.Τ.»

«Ήταν το καλύτερο Φεστιβάλ

των τελευταίων πέντε χρόνων»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιάννης Σακαρίδης στον «Π.Τ.»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ωραία τελετή, γεμάτη ζωντάνια, κατέβασε αυλαία το 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (47ο DISFF) της Δράμας.

Μια διοργάνωση, η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, με ακόμα πιο λαμπερά φώτα και τις ωραίες παρουσίες του κόσμου του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου των ταινιών μικρού μήκους, πέρασε πλέον στην ιστορία.

Την γενική αποτίμηση έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιάννης Σακαρίδης, ο οποίος μιλώντας στον «Π.Τ.», τόνισε ότι πρόκειται για την καλύτερη διοργάνωση των πέντε τελευταίων χρόνων.

Όπως συγκεκριμένα επεσήμανε, «πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο Φεστιβάλ της πενταετίας και από άποψη ταινιών, προσέλευσης κόσμου, ενθουσιασμού, σε όλα τα επίπεδα. Οι πάνω από 1.000 Δραμινοί που ήρθαν να δουν τις ταινίες τους και το όλο κλίμα ήταν ενθουσιώδες. Παρά τη βροχή τις δύο μέρες, γεμίσαμε τις αίθουσες και νομίζω ότι ήταν μια μεγάλη γιορτή του σινεμά».

Ερωτώμενος αν ξεχώρισε κάτι το ιδιαίτερο κατά τη φετινή διοργάνωση του 47ου DISFF, ο κ. Σακαρίδης σημειώνει ότι «το ιδιαίτερο της φετινής χρονιάς, ήταν το Short film hub που έδωσε έναν άλλο αέρα, οι ταινίες του Σπουδαστικού και η βραδιά των βραβείων τους, που ήταν συγκλονιστική, το Cinematherapy με τη δική του συγκίνηση και εννοείται οι βραδιές με τις προβολές των ταινιών των Δραμινών».

Ερωτώμενος σχετικά με την, για πρώτη φορά φέτος, ιδιαίτερη βράβευση των Σπουδαστικών ταινιών και του Animation, ο ίδιος σημειώνει ότι, «ήταν μια πραγματικά συγκινητική βραδιά, η οποία ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε και πέτυχε και είναι κάτι που θα επαναλάβουμε την επόμενη χρονιά».